BirGün yazarı Barış İnce'ye 21 ay hapis cezası

BirGün gazetesi yazarı Barış İnce'ye Cumhurbaşkanına hakaretten 21 ay hapis cezası verildi. Ceza ertelenmedi.
BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Barış İnce'ye akrostişli savunması nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten 21 ay hapis cezası verildi. BirGün gazetesinde yer alan habere göre temyiz yolu açık olan davada ceza ertelenmedi. Yargıtay'a başvuruda bulunulacak.
Ne olmuştu?
Barış İnce, 17-25 Aralık soruşturmalarında açığa çıkan yolsuzluk iddialarını “Ceplerine duble yol yapmışlar” başlığıyla haberleştirdi. Bunun üzerine de İnce’ye, Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret iddiasıyla dava açıldı. İnce’nin mahkemeye sunduğu savunmadan dolayı İnce’ye bir kez daha ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla dava açılmıştı.
SON DAKİKA
-
01. 30
TEM'de zincirleme kaza! FSM girişinde trafik kilitlendi
-
00. 33
Hamas heyeti müzakereler için Kahire'de
-
23. 35
Down sendromlu çocuğu oyun salonuna almamışlardı: AVM çalışanlarına gözaltı!
-
22. 52
İsrailli esir asker: "Trump, Netanyahu'nun yalanlarının kurbanı"
-
21. 45
Beyaz Saray'dan Umman'daki görüşmeye ilk yorum
-
21. 43
SON DAKİKA ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI AÇIKLANDI 12 NİSAN 2025 | Çılgın Sayısal Loto sonuçları nasıl öğrenilir? Sonuç sorgulama ekranı!