hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY'den Rusya atağı

    THYden Rusya atağı
    expand
    KAYNAK DHA

    Rusya'da Türkiye turlarının yeniden satışa başlanması ve henüz charter seferlerinin uçuşa geçmemesi üzerine artan talebi karşılamak için Türk Hava Yolları, Moskova-Antalya uçuşlarını artırma kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Rusya'da Türkçe yayın yapan Gazetem'e yaptığı açıklamada, “Sezon başında bireysel uçan yolcularımız vardı ancak Sayın Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Haziran'da Türkiye turlarının satışını serbest bırakan kararnameyi imzalaması ile birlikte hemen ertesi gün talep patlaması yaşadık. Hem bireysel yolcularımızda artış yaşadık hem de tur operatörlerinden çok fazla koltuk talebi aldık. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalar ile talebe cevap vermek adına günde bir sefer yaptığımız Moskova-Antalya uçuş sayısını üçe çıkarmaya karar verdik" dedi.

    Charterlar başlamayınca talepler bize yığıldı

    Charter uçuşları başlamadığı için tur operatörlerinin tarifeli Antalya uçuşu gerçekleştiren THY ve Rus hava yolu şirketi Aeroflot'a yöneldiğini belirten Deribaş, şöyle konuştu: “Kararnamenin imzalandığı günün ertesi tur operatörleri bizim ile irtibata geçerek imkanlarımızı öğrenip ona göre planlama yapmak istediklerini belirttiler. Tabi geçtiğimiz yılarda charter ile yolcu taşıdıklarından asıl ulaşımı oradan sağlıyor ve bizden yine sezon içinde blok koltuk talepleri oluyordu. Sistemi bildiğimiz için bizde biraz da imkanlarımızı zorlayarak Antalya uçuşlarımızı arttırma kararı aldık. Şuanda günde bir sefer olan sayımıza 13 Temmuz'da haftalık iki ek sefer koyuyoruz, 18 Temmuz'dan itibaren ise günde iki sefere 1 Ağustos tarihinden itibaren ise günde 3 sefer ile Moskova-Antalya arası uçuş gerçekleştireceğiz. Bu kararımız burada çalışan tur operatörlerinde büyük sevinç yarattı ve bize şimdiden taleplerini geçmeye başladılar. Umuyoruz ki sezon başını kaçırmış olsak ta turizmimize bu şekilde katkı sağlamış oluruz. Ama tabi öncelikli olarak bizi en çok iki dost ülkenin yaşadığı sorunu çözmüş olmaları sevindirdi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY Rusya'da 10 kente uçuyor

    Rusya'dan toplam on şehirden Türkiye'ye karşılıklı sefer düzenlediklerini söyleyen Deribaş, Moskova haricinde St. Petersburg, Kazan, Ufa, Eketerinburg, Stavrapol, Astrahan, Soçi, Rostov ve Novosbirsk'den uçtuklarını söyledi. Türkiye'nin sezona hazırlık yapmadan girmesine rağmen gerek kendilerinin gerekse de tarifeli uçan Rus havayolu şirketi Aeroflot ile Türkiye'ye giden turist sayısının charter uçuşları ile artacağını belirten Deribaş, İstanbul ve Ankara aktarmalı da yolcuların Antalya'ya ulaşabileceğini belirtip Rusya'dan bu yıl 1-1,5 milyon turistinin gideceği tahmininde bulundu.

    Moskova-Antalya uçak biletlerine yüzde 75 zam

    Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, Türkiye'ye tur satışlarının başlamasından sonra Moskova-Antalya uçak biletlerinin ortalama yüzde 75.6 oranında  zamlandığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ATOR resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada, “ATOR'un isteği doğrultusunda Aviakassa online acentesinin hazırladığı rapora göre, resmi olarak Türkiye'nin açılması ile buraya ilgi arttı. Turistlerin Türkiye'ye ilgisinin artmasının yanı sıra tarifeli uçuşların da fiyatları arttıö ifadesi kullanıldı.
    Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Haziran ayı sonunda Pegasus Airlines havayolu şirketi Antalya'ya tek yön bileti 7.5 bin rubleye satarken, 1 Ağustos'tan itibaren bilet fiyatını 9,8 bin rubleye çıkaracak. Biletler yüzde 30.7 oranında zamlanmış olacak. Aynı güzergaha uçan "Azerbaycan Airlines" havayolları da Antalya biletlerini yüzde 26.4 oranında artırarak fiyatı  1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 13.5 bin rubleye çıkaracak.
    Bu tarihten itibaren en ucuz uçuş fiyatı aktarmasız olan uçuşlar için geçerli olacak. "Aeroflot"un aktarmasız direkt uçuşu tek yön 21.4 bin ruble, Türk havayollarının fiyatı ise 48 bin ruble olacak.

    St. Petersburg-Antalya uçak biletlerinin de ortalama yüzde 25 zamlandığı belirtildi.  Aeroflot havayolu şirketi   1 Ağustos itibarıyla St. Petersburg -Antalya uçak biletini yüzde 37.9 zamlı satacak. Tek yön uçuş fiyatı 17.5 bin ruble olacak.  Türk Havayolları Moskova- Antalya ve St. Petersburg-Antalya uçak biletlerinde yüzde 1 ile yüzde 6 oranında indirim yaptı. Pulkovo'dan yapılacak tüm uçuşlar aktarmalı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moskova-İstanbul uçak biletleri yüzde 39 oranında zamlandı. Pegasus Haziran ayına göre bilet fiyatını yüzde 40 oranında artırarak tek yön uçuş fiyatını 8,3 bin rubleye çıkardı. Türk Havayolları da yaklaşık o seviyede fiyatı artırarak bilet fiyatını 8.5 bin ruble yaptı. Aeroflot bilet fiyatını 8.7 bin rubleye çıkardı. Ağustos ayında  St. Petersburg'dan İstanbul'a  direkt uçuşlar sadece Türk havayollarıyla yapılacak, bilet fiyatı ise tek yön 17 bin rubleyi geçiyor.
    Öte yandan, Aviakassa verilerine göre İstanbul'un çok fazla talep görmediği belirtiliyor. Antalya birkaç günde TOP20'ye girmeği başardı ancak İstanbul hala 40. sıralarda yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow