hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emeklilere promosyonda yeni gelişme

    Emeklilere promosyonda yeni gelişme
    expand
    KAYNAKİHA

    Son dakika haberine göre; Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK, 8 bin ila 12 bin lira arasındaki emekli promosyonu ödemeleri için aralarında özel bankaların da yer aldığı 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi.

    ÖZEL BANKALAR DA DAHİL EDİLDİ

    SGK’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Emeklilerimize aylık ödemeleri bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bu kapsamda ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir” denildi.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri mitinginde yaptığı açıklamada, kamu bankalarının emekli promosyonlarını 8 ila 12 bin TL'ye çıkaracağını açıklamıştı. Özel bankalara da çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. İlk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yıl ki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow