hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa'dan dolar/TL için kritik hamle

    Borsadan dolar/TL için kritik hamle
    expand

    Borsa İstanbul, piyasaların kapanmasına dakikalar kala hareketli günler geçiren dolar/TL kuru için kritik bir karar aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul, tüm nakdi varlıklarını Türk Lirasına çevrildi. Karar Başbakan Erdoğan'ın yaptığı TL'ye destek çağrısı mahiyetinde verildi. Konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

    "Borsa İstanbul A.Ş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir."

    Borsa İstanbul haftayı artıda kapattı

    Dolar ve euroda yeni tarihi zirve

    BIST Başkanı Himmet Karadağ konuya dair Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede "TL'ye olan güvenimizi yansıtmak için hazır değerlerimizde yer alan, ihtiyaç da duymadığımız varlıkları TL'ye çevirdik" dedi. 

    "İhtiyaç oldukça TL'de kalmaya devam edeceğiz" 

    Karadağ, "bu sadece varlık kalemleriyle ilgili de değil, tüm veri satışı ve diğer tüm sektörle ilgili çalışmalarımızda yer alan dolar-euro bazlı tariflerimizin de tamamını TL bazına çevirmek için geniş kapsamlı çalışma yaptık" dedi. 

    Bunun tüm kamu kurumlarına örneklik etmesi gereken bir çalışma olduğunu söyleyen Karadağ, "Önümüzdeki dönemde bu kapsamda diğer tariflerimizle ilgili çalışmaları da paylaşıyor olacağız" dedi. 
    Uygulamanın ne kadar süreceğine dair soruya Karadağ "herhangi bir süre sınırı yok, ihtiyaç olmadığı sürece TL'de kalmaya TL'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz" yanıtı verdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow