hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT istihdamı etkiledi mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geçtiğimiz yıl hayata geçen EYT düzenlemesiyle yaklaşık 2 milyona yakın çalışan emeklilik hakkı kazandı. Emekli olanlar için durum iyi görünse de sektörler için durum öyle değil. Sektör temsilcileri iş kollarında kalifiye eleman eksikliği oluştuğuna, iş yerlerinde çalışma düzeninin bozulduğuna işaret ediyor. Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Buğra Benlioğlu'nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimi 15 yıl kimi ise 20 yıl çalıştı. EYT düzenlemesi hayata geçince emeklilik hakkı kazandılar sonra da çalıştıkları işyerlerinden ayrıldılar.

    Milyonlarca EYT'linin dört gözle beklediği EYT düzenlemesi Mart 2023'te yürürlüğe girdi. Emeklilik hayallerine kavuşmak isteyenler emeklilik dilekçelerini vermek için sıraya girdi.

    EYT istihdamı etkiledi mi

    Hizmet sektöründen sanayiye, sanayiden tekstile birçok kişi EYT düzenlemesinden faydalandı bugüne kadar. Toplamda 2 milyona yakın kişi emekli oldu. Peki bu durum istihdamı etkiledi mi, çalışma düzeni bozuldu mu?

    Sektör temsilcileri, EYT düzenlemesinin hem istihdama zarar verdiğini hem de çalışma düzenini bozduğunu söylüyor.

    “Sanayide özellikle büyük sıkıntı oluştu ve kalifiye elemanları kaybettik bu düzenlemeyle. İşverenlere büyük sıkıntı yarattı. Hem onların tazminatı hem de daha rahat davranıp nasılsa EYT'liyim ben diye. Onlara iş yaptıramaz olduk.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT istihdamı etkiledi mi

    “30 yıllık eleman ‘ben yoruldum gidiyorum’ dedi. Yetiştirdiğimiz elemanların yerine yenisini koymak çok zor ve olmuyor. EYT düzenlemesi çıktıktan sonra çalışanlara laf söyleyemez olduk açıkçası ‘nasılsa EYT'liyim çıkarım’ diyorlar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow