Dolar ve eurodan rekor yükseliş

Dolar ve euro HDP'li vekillerin gözaltı kararı ile rekor üstüne rekor kırdı. Dolar 3,15 TL zirvesini gördü.
HDP yöneticileri ve milletvekillerinin gözaltına alınması ve Diyarbakır'daki patlamanın etkisiyle dolar 3.15 seviyesine kadar yükseldi. Şu sıralarda 3.1495/3.1499 seviyesinden işlem görüyor.
Euro da rekorda
Euro da 3,4961'ye kadar yükselerek yeni rekorunu kırdı. Euro, şu sıralarda TL karşısında 3,4931 seviyesinden işlem görüyor.
AB Büyükelçilerinden olağanüstü "HDP" toplantısı
Borsa İstanbul'da durum
İlk işlemlerde yüzde 1.25 düşüşle 75 bin 727 puan düzeylerine kadar gerileyen Borsa İstanbul Endeksi de, aynı sıralarda yüzde 2.12 düşüşle 75 bin 59 puana indi.
Diyarbakır'da çok büyük patlama
Dış piyasalar
Yatırımcılar, Salı günü ABD'de gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki farkın azalacak olmasından endişe ediyor. Yatırımcılar bu endişelerle beraber güvenli limanlara yöneliyor.
Reuters/Ipsos tarafından gerçekleştirilen son ankete göre Clinton, Trump karşısında az bir farkla önde olmaya devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bankalarda ATM Para Çekme Limitleri Yükseltildi! İşte Yeni Rakamlar ve Detaylar
ASGARİ ÜCRET 2025 | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz ayına odaklananlar haziran detayına dikkat...
İstanbul'da konut fiyatları ilçe ilçe belli oldu! 5 milyon TL altı evler nerede?
Kripto dünyasında tarihin en büyük saldırısı! 5 milyar dolarlık vurgun...
Nisan enflasyon beklentisi ne kadar? Nisan enflasyon beklenti anketi yayımlandı!