hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Ocak ayı ABD enflasyon beklentisi ne?

    ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak Ocak ayı ABD enflasyon beklentisi ne
    expand

    Ocak ayı için ABD enflasyon verilerinin açıklanması, yılın ilk enflasyon oranının belirlenmesi açısından büyük öneme sahip. Binlerce yatırımcı bu verilerin açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Bu veri özellikle yatırım stratejilerini şekillendirmede kritik bir rol oynayacak. Bu nedenle, Ocak ayı ABD enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte merak edilen o tarih.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın ilk enflasyon verileri öncesinde altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları temkinli davranmaya devam ediyor. ABD'den gelecek olan yılın ilk enflasyon oranı piyasaların yönü üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacak ve yatırımcılar bu bilgiyi kendi yatırım kararlarını gözden geçirmek için kullanacaklar. ABD'de TÜFE aralık ayında yüzde 0,3 ile yüzde 0,2'lik beklentinin üzerinde arttı. Yıllık enflasyon yüzde 3,2'lik beklentiye karşın yüzde 3,4 artış gösterdi. Enerji ve gıda fiyatlarının ayrı tutulduğu çekirdek TÜFE aralıkta yüzde 0,3 ile beklentilere paralel arttı. Yıllık çekirdek TÜFE ise yüzde 3,9 artış gösterdi. Beklentiler çekirdek TÜFE'nin yıllık bazda yüzde 3,8 artacağı yönündeydi.

    ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Ocak ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu. Buna göre; ABD enflasyon verileri 13 Şubat 2024 Salı günü saat 16.30'da açıklanacak.

    ABD ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

    Bugün gelecek Ocak enflasyonu için son 3 yılın en düşük rakamları bekleniyor.  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu sene alacağı para politikası kararlarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini düşünen Fed yetkilileri arasına Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de dahil oldu. Barkin, Fed'in faiz indirimi kararının biraz zaman alabileceğini ifade ederek, gelecek enflasyon verilerinin olumlu olmasının muhtemel olduğunu dile getirdi. Fed Başkanı Jerome Powell, Mart ayında faiz indirimi olasılığının düşük olduğunu belirtmişti. Piyasalar, Mayıs toplantısında faiz indirimi yapılmasını beklemekte ve bunun olasılığını yaklaşık yüzde 60 ile fiyatlamakta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow