hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmen atama takvimi ve kontenjan dağılımı 2024! Ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri ne zaman?

    Öğretmen atama takvimi ve kontenjan dağılımı 2024 Ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri ne zaman
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 öğretmen atama başvuruları için tarih araştırmarı başladı. Atama bekleyen binlerce öğretmen adayının katılım sağlayacağı başvurular öncesinde MEB tarafından tarih duyuruldu. İşte, Öğretmen atama takvimi ve kontenjan dağılımı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen atamalarının bu yıl ne zaman yapılacağıyla ilgili tarih araştırmaları yapılan açıklamalar sonrasında yeniden hız kazandı. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımları açıklandı. Atamalar yüzde 50 KPSS puanı ve yüzde 50 ise mülakat puanı ile olacak. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968.

    ÖĞRETMEN ATAMASI 2024 NE ZAMAN?

    Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

    Öğretmen atama takvimi ve kontenjan dağılımı 2024 Ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri ne zaman20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJAN DAĞILIMI 

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi. Bakan Tekin’in açıklamasına göre en fazla sınıf öğretmenliği ataması yapılacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 bin öğretmen ataması içinde en çok atama yapılacak 5 branş;

    -Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263,

    -Özel eğitim öğretmenliği 2 bin 499,

    -Rehberlik bin 597,

    -Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bin 594,

    -İngilizce 96

    2024 ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI LİSTESİ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow