Yunanistan: "Rusya uçağı Suriye hava sahasında düşürüldü"

Türkiye'nin SU-24 uçağını düşürmesiyle başlayan krizde Yunanistan'dan da bir açıklama geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Rusya uçağının Suriye hava sahasında vurulduğunu söyledi.
Türkiye ile Ege Denizi'ndeki karasuları sınırı nedeniyle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle geçmişte pek çok sıkıntı yaşayan ve hava sahası üzerinde uçakların it dalaşı tabir edilen çekişmeye girmesi bir zamanlar gündemden inmeyen Yunanistan'dan, Rusya uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklama geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, sınır ihlali yaptığı için düşürülen SU-24 uçağının Suriye hava sahasında vurulduğunu iddia etti.
Putin: ''Türkiye yaptıklarından pişman olacak''
RIA Novosti'ye konuşan Kammenos, "Bu gerçeği Türkiye de kabul ediyor. Eğer aksi olsaydı, Türkiye NATO'dan Kuzey Atlantik Antlaşmasının 5. maddesine göre hareket etmesini talep ederdi" dedi.
Çipras: "Neyse ki bizim pilotlar sizinkiler kadar gergin değil"
Kammenos, "Eğer Rusya Türk hava sahasını ihlal etseydi, Türkiye'nin yanında olurduk. Yunanistan NATO ve AB üyesidir. İhlal halinde Rusya'nın yanında yer almazdık" diye konuştu.
Yunanistan-Makedonya sınırında mültecilere müdahale
Geçtiğimiz günlerde de Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Twitter üzerinden açıklamalar yapmış ve Türkiye ile Ege'de yaşadıkları çekişmeleri hatırlatarak, "Neyse ki Bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu kadar gergin değil. Ege'de yaşananlar aptalca ve akıl almaz şeyler. Sizler ihlal etmek için, biz de engellemek için milyarlar harcıyoruz" demişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meta'dan dolandırıcılara karşı yeni önlem: Kullanıma sunuldu
Rusya Başbakanı Mişustin: "30 bine yakın yaptırıma rağmen Rus ekonomisi ayakta
NASA’da ‘Zombi Yıldız’ Alarmı… 1000 Km Yaklaşması Yeter: Ölüm Işınına Dönüşür! Dünya İçin Tehlike Mi?
Elon Musk’ın 5 Bin Çocuk Hayali Var! Gizli 'Lejyon' Planı...
Kuzey Kore, Rusya’ya Asker Gönderdiğini Resmen Doğruladı! Putin, Kim Jong Un’a Teşekkürlerini İletti…