hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna talebini yineledi: Atina’ya S-300, Madrid’e Patriot baskısı

    Ukrayna talebini yineledi: Atina’ya S-300, Madrid’e Patriot baskısı
    expand
    KAYNAKhurriyet.com.tr

    Yunanistan ve İspanya, Avrupa Birliği ve NATO’daki müttefiklerinden Ukrayna’ya daha fazla hava savunma sistemi sağlamaları için yoğun baskı görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Financial Times’ın haberine göre Avrupa Birliği üyelerinin savunma ve dışişleri bakanlarının dün Lüksemburg’ta gerçekleştirdiği toplantı öncesi, Kiev yönetimi ABD yapımı Patriot ve Sovyet yapımı S-300’ler gibi yedi ilave hava savunma sistemi için acil talepte bulundu. Alman hükümeti, geçen hafta Ukrayna’ya bir Patriot daha gönderme kararı almadan önce Kiev yönetiminde biri ABD’den, ikisi Almanya’dan olmak üzere üç Patriot sistemi bulunuyordu.

    RUSYA KARŞI ÇIKIYOR

    Yunanistan’ın sahip olduğu sovyet yapımı S-300 hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya devredeceğine dair söylentiler daha önce de gündeme gelmiş, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, anlaşma gereği Atina’nın S-300’leri hiç kimseye devretme hakkı olmadığını vurgulamıştı. Diğer yandan Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Rusya’nın caydırılması için ülkesinin topraklarına nükleer silah konuşlandırılmasına hazır olduklarını söyledi. Leh lider, “Eğer müttefiklerimiz topraklarımıza nükleer silah yerleştirmek isterse, bunu kabul ederiz” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow