hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'a mahkemeye itaatsizlikten 9 bin dolar para cezası

    Trumpa mahkemeye itaatsizlikten 9 bin dolar para cezası
    expand

    Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) eski Başkanı Donald Trump, hakkında açılan "sus payı" davasına bakan yargıç tarafından, mahkemeye itaatsizlikten 9 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıç Juan Merchan, davaya ilişkin verilen konuşma yasağını ihlal etmeye devam etmesi halinde, Trump'a hapis cezası vermeyi düşüneceğini söyledi. 

    Merchan, salı günü verdiği yazılı emirde, para cezasının Trump için caydırıcı olmayabileceğini ancak daha yüksek bir para cezası verme yetkisi bulunmadığını ifade etti.

    Merchan, "Davalı, mahkemenin yasal emirlerinin kasıtlı olarak ihlal edilmesine müsamaha göstermeyeceği ve koşullar gerektirdiği ve uygun olduğu takdirde hapis cezası uygulayacağı konusunda uyarılmaktadır." ifadelerine yer verdi. 

    Yargıç, Trump'ın tanıkları ve davaya dahil olan diğer kişileri medyada eleştirmesini önlemek için konuşma yasağı kararı almıştı.

    Merchan tarafından verilen 9 bin dolarlık cezası, savcıların muhtemel tanıkları aşağılayan ve jürinin tarafsızlığını sorgulayan paylaşımlar için talep ettiği 10 bin dolarlık cezanın biraz altında kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merchan, perşembe günü yapılacak duruşmada, Trump'ın diğer ifadeleri için başka para cezaları verilip verilmeyeceğini değerlendirecek.

    Trump, konuşma ve yayın yasağı kararının ifade özgürlüğü haklarını ihlal ettiğini savunurken, avukatı Todd Blanche geçen hafta Merchan'a yaptığı açıklamada söz konusu ifadelerin siyasi saldırılara verilen yanıtlar olduğunu söylemişti.

    Trump'ın 9 bin dolarlık cezasını cuma gününe kadar ödemesi gerekiyor.

    (Kaynak: Euronews Türkçe)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow