Salihi: ''Nükleer anlaşmanın teknik unsurları neredeyse tamamlandı''

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, dünya güçleri ile nükleer anlaşmanın teknik unsurlarının neredeyse tamamlandığını söyledi.
İran'ın ISNA ajansına bilgi veren Salihi, anlaşmanın eklerinin dahi büyük ölçüde hazır olduğunu kaydetti.
Bu arada Viyana'da taraflar arasında çetin siyasi pazarlıklar da 15 gündür sürüyor. İranlı diplomatlar, yüz sayfalık anlaşma metninin en erken yarın tamamlanabileceğini belirtiyor.
Fransa: ''Son aşamaya geldik''
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelerin son aşamasına girdiklerini umduğunu söyledi.
Fabius, İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin yürütüldüğü Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerin devam ettiğini belirterek "Müzakere maratonunun son aşamasına girdiğimizi umuyorum" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise bazı ciddi sorunların halen çözülemediğini ifade ederek "Umudumu koruyorum" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın en zengin şehirleri listesi belli oldu! Raporda Türkiye detayı: 40 bin 200 dolar milyoneri var…
Elon Musk ve Donald Trump arasında görüş ayrılığı mı? “Tarifeleri geri çekmesini istedi” iddiası…
Türk balı, dünyanın en ünlü lüks mağazasında! 150 gramı için ödenen rakam altın değerinde…
Tarife krizi: Asya ülkelerinin tepkisi ne oldu? Farklı strateji arayışları…
Oval Ofis’te “altın” dönüşüm! Trump'ın yaptığı değişiklikler dikkat çekti...