Rusya'dan Türkiye ve Suriye hakkında flaş açıklamalar

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'deki ateşkes ve Türkiye hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Rusya, Türkiye'yi bir kez daha Suriye'deki gruplara silah göndermekle suçladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Rus haber ajanslarının geçtiği Savunma Bakanlığı açıklamasında Türkiye için suçlayıcı ifadeler kullanıldı. Rusya, Türkiye'nin Suriye'deki El Nusra ile savaşan Kürt grupları bombaladığını ifade ederken, sınırdan muhalif gruplara silah sevkiyatının ise devam ettiğini iddia etti.
Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'deki ateşkes süresince 41 ihlal tespit ettiklerini açıklarken Ceyş el-İslam grubunun lideri ile de ateşkes anlaşmasına vardıklarını belirtti.
Yalanlama geldi
Rusya'nın açıklamalarına Ceyş el İslam örgütünden yalanlama geldi. Gruptan yapılan açıklamada gruptan hiç kimsenin ateşkes anlaşması imzalamadığı belirtildi. Grup öte yandan Rusya'nın Himeymim Hava Üssü üzerinden Rus jetlerinin Suriye'de operasyonlarına devam ettiğini söyledi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…