hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den nükleer tatbikat talimatı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna'daki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den çok kritik bir hamle geldi. Rus lider Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki birliklere 'nükleer saldırı tatbikat' emri verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin Ukrayna'ya silah yardımlarına yeniden hız verdiği sırada Rusya, nükleer silahlarla gövde gösterisine hazırlanıyor.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki birliklerine nükleer silahlarla tatbikat düzenleme talimatı verdi.

    Putinden nükleer tatbikat talimatı

    Rusya Savunma Bakanlığı, kara kuvvetlerinin yanı sıra donanmanın da katılacağı nükleer tatbikatın Ukrayna topraklarına yakın bir noktada gerçekleştirileceğini açıkladı.

    Tatbikat emrinin bizzat Rusya lideri Vladimir Putin tarafından verildiğine işaret edilen açıklamada, kuvvetlerin hazırlık seviyesinin test edileceği kaydedildi.

    Bakanlık, tatbikatı “Batılı devletlerin provokatif açıklamaları ve tehditleri karşısında Rusya’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini koruma çabası” sözleriyle gerekçelendirdi.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Ukrayna'ya asker gönderme seçeneğini dışlamadığını geçen hafta yinelemesi dikkat çekmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putinden nükleer tatbikat talimatı

    İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron da Ukrayna birliklerinin Rusya içindeki hedefleri vurmak için İngiliz yapımı uzun menzilli füzeleri kullanabileceğini açıklamıştı.

    Batı'dan gelen bu tür mesajlar Rusya'da rahatsızlık yaratmış, Moskova bu tür ifadelerin "tehlikeli" olduğu ve Rusya ile NATO arasında gerilimi tırmandırdığı uyarısı yapmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow