hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pentagon CNN TÜRK’e açıkladı: Refah’ta büyük operasyon bilmecesi!

    ABD, Refah'ta saldırı başlatan İsrail’in büyük operasyonuna karşı olduğunu ancak yapılan saldırının sınırlı olduğu iddiasında. CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh'e "Büyük operasyon nedir?" diye sordu, Singh, "Sivillerin hayatını tehlikeye atan operasyondur" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış için müzakereler sürerken, İsrail bir yandan da Refah’ta katliam yapıyor. Birleşmiş Milletler’e göre Refah’tan her saat başı 200 aile bölgeden kaçıyor. Amerika ise burada geniş çaplı bir operasyonu desteklemediğini açıkladı.

    Beyaz Saray’dan bir yetkili bombardımandan endişe duyduklarını ancak yapılan son saldırıların büyük bir saldırı olmadığını iddia etti. CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh’e büyük operasyonla küçük operasyon arasındaki farkı ve riske atılacak insanları sordu. Sözcü Singh, İsrail'den sivilleri koruyacak inandırıcı bir plan görmediklerini söyledi.

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy:

    “Aylardır Refah'ta büyük bir askeri operasyona karşı olduğunuzu söylüyorsunuz ve İsrailliler Refah’ın doğusundaki 100 bin insana tahliye çağrısı yaptı. Bu sayı çok fazla insana gibi görünüyor. Büyük askeri operasyonun tanımı nedir? Sınırlı bir askeri operasyonun anlamı nedir? Büyük bir askeri operasyon nedir? Pentagon için daha büyük riske atılabilecek kabul edilebilir sayıda sivil var mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh:

    “Operasyonlarla ilgili detaylı bilgiye girmeyeceğim. Büyük bir askeri operasyon sivillerin hayatını tehlikeye atan operasyondur. Refah’ta sivillerin hayatını riske atan bir şeyi desteklemeyiz. İnsani yardım ve tıbbi malzeme girişinin de çok büyük engellerle dolu olduğunu bildiğimizden, sivil nüfusun riske atıldığını görmek istemiyoruz, dolayısıyla her türlü askeri operasyonda bu kadar büyük sivil yoğunluğu dikkate alınmalıdır. Sivil nüfusun riske atıldığını görmek istemiyoruz. Biz inandırıcı bir plan görmedik, oradaki sivilleri koruyacak inandırıcı bir plan görmemiz lazım. İsrailli mevkidaşlarımıza bu plan hakkında ısrarcı olmaya ve onlarla konuşmaya devam ediyoruz”

    İsrail güney şeridinde bulunan Refah’ta yaşayan 100 bin kişiye bölgeyi terk edin çağrısında bulundu. İlk ana kadar yerlerini terk etmeyen Refah halkı, havadan ve karadan saldırıların başlamasıyla birlikte Refah’tan ayrılmaya başladı. Birleşmiş Milletler, Refah’tan ayrılanlara dair açıklama yaptı. Her saat başı ortalama 200 ailenin başka yerlere göç ettiği belirtildi.

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy:

    “100 binden fazla kişiye bölgeyi terk etmesi söylendi. Bu endişe verici bir gelişme gibi görünüyor. Çünkü daha büyük risk altına girebilirler. Peki çizdiğiniz bu çizgiyi İsrail'in geçmemesini nasıl sağlayacaksınız?”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh:

    “Kendi planlarını ve bizimle paylaştıklarını detaylandırmayacağım. Size söyleyebileceğim şey korunaklı ve Refah’ta yaşayan büyük bir sivil nüfusa sahip olduğumuz. Refah'a herhangi bir operasyon ya da büyük bir kara saldırısı olması durumunda onların korunması gerekiyor. Biz bu sivillerin korunduğunu görmek ve bu sivillerin korunmasını görmek istiyoruz. 1 milyondan fazla insanı taşımak çok zaman alır”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow