Mars'ta göl bulundu
Bilim Dergisi'ndeki bir makaleye göre, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile çalışan bir grup İtalyan araştırmacı, Mars yüzeyinin yaklaşık 1,5 kilometre (1 mil) altında ve 20 km uzunluğunda bir göl tespit etti.
Science Dergisi'nde yer alan makaleye göre Mart 2012 ve Aralık 2015 arasında, araştırmacılar, Mars'ın Planum Australe bölgesinde radyo dalgalarıyla yaptıkları haritalama yaptılar. Araştırmanın sonunda, Antarktika ve Grönland'daki subklastik göllere benzer bir göl olduğunu tespit ettiler.
Dergiye konuşan bilim insanları, Mars'ın güney buzullarının yaklaşık bir buçuk kilometre altında, yaklaşık 20 kilometre boyunca uzanan bir yer altı gölü bulunduğunu ifade etti.
Bilim adamları Mars'ın çok soğuk olduğunu, bu yüzden buz kapağının altındaki suyun donmuş olabileceğini söyledi. Suyun şimdi oluşmasının nedeni ise suda bulunan bol miktardaki magnezyum, kalsiyum ve kaya tuzlarının bir araya gelerek çözülmesi.
Büyük miktarlarda oluşan bu su gelecekte Marslı koloniciler için gerekli olabilir. Ancak bilim adamlarına göre bunun için suyu kaya tuzundan arındırmak gerekecek. Bunun maliyetinin çok fazla olacağını söyleyen uzmanlar Mars'taki suyun içilemeyeceği düşüncesini savunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da neden “başkentin Tahran'dan taşınması” gündemde? Pezeşkiyan: Zaman kaybediyoruz, başka seçeneğimiz yok!
NASA'nın geleceği Musk'ın elinde mi? Uzmanların endişesi büyük: Sonunu getirebilir...
SON DAKİKA! Nükleer tehdit Avrupa'da bu maddeye talebi patlattı (Ukrayna'nın ABD ve İngiliz füzelerine karşılık Rusya’dan balistik füze!)
İzlanda'daki yanardağ 7. kez uyandı
Ukrayna'dan Rusya'ya kritik hamle: ATACMS ve Storm Shadow füzeleri kullanıldı