Lavrov: ABD ile anlaşmalar askıda

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile yaptıkları Suriye anlaşmalarının Washington'un tutumundaki belirsizlik nedeniyle askıda olduğu söyledi.
Moskova'da Kamboçyalı mevkidaşıyla görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, ABD'nin Suriye konusundaki tutum ve açıklamalarında çelişkiler bulunduğunu ifade ederek Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaların uygulanmasına doğrudan etki eden bu durumun ortadan kaldırılmasını umut ettiklerini belirtti.
Lavrov, "Anlaşmalar, muhalif grupların yaklaşımlarının Washington tarafından nasıl algıladığı konusundaki belirsizlik nedeniyle büyük ölçüde askıda. Bu muhalifler, Rus-Amerikan anlaşmalarını kabul etmiyor ve uygulamayı reddediyor. Bu durumu açıklığa kavuşturmak istiyoruz" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geçen hafta yaptığı açıklamada, Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını yenilememesi durumunda Moskova ile Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaları durdurmak için hazırlıklar yaptıklarını açıklamıştı.
Rus mevkidaşı ile Suriye'deki son durumu ele alan Kerry'nin, "ABD ile müttefiklerinin, sivillerin yaşam alanlarına atılan sığınak delici ve yakıcı bombalar da dahil mevcut durumdan Rusya'yı sorumlu tuttuğunu açık şekilde dile getirdiği" belirtilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Milyarderlerin akın ettiği ülke! REKOR KIRDI: Ne Katar, ne Suudi Arabistan, ne Avrupa ne de Amerika...
‘Karışım’ formülü, ortalığı karıştırdı: Meghan Markle hazırladı, “evde denemeyin” uyarısı geldi…
Putin şartlarını açıkladı: Ateşkes planına 10 soru ile yanıt verdi, Kursk için 2 seçenek sundu!
Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biri! Okullarda akıllı telefonu yasakladılar
Putin'in mesajı ne? Kamuflajla sahaya indi... Dikkat çeken değerlendirmeler