Kubis: Musul operasyonunda sona yaklaşıldı

Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, Irak'ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonlarında sona yaklaşıldığını ve örgütün Musul'daki günlerinin sayılı olduğu söyledi.
Kubis, BM Güvenlik Konseyinde Irak'taki gelişmeler ve Musul operasyonunda kaydedilen ilerleme hakkında üye ülkeleri bilgilendirdi.
Kent merkezi ve batısındaki operasyonların son derece zorlu olacağına dikkati çeken Kubis, "Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda sona yaklaşılıyor. DEAŞ'ın Musul'daki günleri sayılı." dedi.
Kubis, "Operasyonun en rahatsız edici yanlarından biriyse sivil kayıpların son derece yüksek olması." diye ekledi.
Jan Kubis, Musul'un batısındaki operasyonların başlamasıyla sivillerin "aşırı risk" altında olacağı uyarısında da bulundu.
BM'ye göre, Irak'ın 17 Ekim'de Musul'u DEAŞ'ın elinden almak için başlattığı operasyonun başlamasından bu yana 161 binden fazla kişi yerinden edildi.
DEAŞ kontrolü altındaki Musul'un batısında operasyonların başlamasıyla da 750 bin sivilin yerinden edilmesinden endişe duyuluyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…