IŞİD, Tel Abyad'a yeniden saldırdı; çatışmalar şiddetlendi

Tel Abyad'da IŞİD ile bazı PYD arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Çatışmalar sonucu yaralanan 2 kişi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde tedavi altına alındı. IŞİD'in kentteki bir bölgenin kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi.
Alınan bilgiye göre, Tel Abyad'ın kontrolünü ele geçirmek isteyen IŞİD, kentin doğu kesimine ağır silahlarla saldırdı. İki grup arasındaki çatışmalar ve bölgeden yükselen duman Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine bağlı Öncül Mahallesi'nden görüldü.
IŞİD Tel Abyad'da nasıl yenildi?
Çatışmalarda yaralanan ve Akçakale Sınır Kapısı civarına getirilen 2 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Tel Abyad'daki gelişmeleri takip etmek isteyen bir grup Suriyeli ise sınır hattında toplandı.
Salih Müslim'den "etnik temizlik" iddiasına yanıt
Bu arada, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde park halindeki otomobile, Suriye'deki çatışmalardan atıldığı değerlendiren bir mermi isabet etti. Olay sonrasında, araçta hasar oluştu.
Güvenlik güçleri ise bölgedeki önlemlerini artırdı.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre IŞİD, bir bölgenin kontrolünü ele geçirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın yüzde 50 tarife tehdidine Çin'den yanıt geldi: Eğer ABD ticaret savaşında ısrar ederse...
Tarife gerilimi sürerken, Moskova'da kritik 'nükleer' görüşme: Rusya, Çin, İran bir araya geliyor...
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...