hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''İran da İsrail de savaş istemiyor''

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD savunma Bakanlığı’nda bir dönem Orta Doğu danışmanlığı yapan yetkiliye göre İran ve İsrail gerginliğin bitmesini istiyor. Eski Amerikalı yetkili, iki tarafın da birbirine "Şimdi bir şey yapmıyoruz ama istesek yaparız" mesajı verdiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİ ABD'Lİ YETKİLİ: HER İKİ SALDIRI DA BİR MESAJDI

    Jasmine El-Gamal, "Hem İran saldırısı hem de İsrail saldırısı mesaj vermek içindi, bir duruş ve bir mesaj vermek içindi. Her iki tarafın da topyekün bir savaşa girmeye istekli veya hazır olmadığı açık." dedi.

    Bu sözler ABD savunma Bakanlığı’nın eski Orta Doğu danışmanı Jasmine El-Gamal'e ait. İran İsrail gerginliğini CNN Internetional'a değerlendiren El-Gamal,, "İsrail'in saldırısı sembolik bir mesajdı" dedi.

    Jasmine El-Gamal "Sanırım hepimiz İsrail'in tepkisinin gerilimi tırmandırmaktan ziyade sembolik bir mesaj olduğu konusunda hemfikiriz; İsrail'in tepkisi söz konusu olduğunda umabileceğimiz en iyi şey buydu." İfadelerini kullandı.

    İran da İsrail de savaş istemiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El- Gamal, ‘’Şimdi yine tam olarak ne olduğunu anlamaya ve daha fazlasını duymaya çalışıyoruz. Ama hepsinden önemlisi, İranlıların İsrail'in İran'a yönelik saldırısını küçük görmesidir ki bu büyük bir mesajdır. Bu bize İranlıların bir kez daha karşı saldırıya hazır olduklarını söylemelerine rağmen bunu daha da tırmandırmaya istekli olmadıklarını gösteriyor." dedi.

    ABD’li eski yetkili, İsrail’in İran’a saldırısı hakkında "Bakın biz bir şeyler yaptık, İranlılar hava sahamıza girerken sessiz kalmadık." ifadeleriyle açıkladı ve ekledi:

     "Şimdi, İsrailliler bir şey yaptılar, temelde burada gönderdiğimiz bir mesaj olduğunu söylediler, eğer istersek nükleer bölgelerinize ulaşabiliriz, nerede olduklarını biliyoruz. Ve bu sefer onlara vurmamış olsak da, son birkaç gündür devam eden şeylerin çoğunu yapabiliriz." 

     El-Gamal İsrail’in ABD’den destek almadan İran ile savaşa girmeyeceğini de savundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow