Husilerden İran'a: "Yemen krizinden uzak durun"

Kıdemli bir Husi yetkilisi Facebook’ta yaptığı paylaşımda İranlı yetkililere seslendi. Husi yetkili, Yemen krizinde arkalarında yer alan İran'a; “Yemen krizinden uzak durun" çağrısında bulundu.
İran ordusundan Tuğgeneral Mesud Jazayeri'nin yaptığı, “Tahran, Arap koalisyonlarıyla savaşan Husi güçlerine yardım etmek üzere ordudan müşavirler gönderebilir” açıklaması üzerine Husi Devrim Komitesi üyesi Yousef al-Feshi yaptığı Facebook paylaşımında “İran Cumhuriyeti yetkilileri sessiz kalmalı ve Yemen dosyasını suistimal etmemeli" dedi.
İranlı yetkili ne demişti?
Mesud Jazayeri birkaç gün önce yaptığı açıklamasında, "İran'ın Yemen'de savaşan Husilere yardım için askeri müşavir gönderilebileceğini" ima etmişti. Jazayeri, Tasnim Haber Ajansı'na verdiği bir röportajda "İran, Husileri Esad'ın ordusunu desteklediği gibi destekleyebileceğini" söyledi. "İran Cumhuriyeti Suriye devleti ve halkına karşı sorumluluk hissetti. Yemen'in insanlarına yardım içinde ne gerekiyorsa yapılır" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...
Toplantı bitti, gözler Vatikan'da! Yeni Papa ne zaman seçilecek?