hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürcistan'da ''Yabancı ajan'' gerginliği! Binlerce kişi sokaklarda

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gürcistan'da olaylara neden olan ve hükümet tarafından geri çekilen yasa tasarısı yeniden gündemde. Tekrar meclise getirilmek istenen "Yabancı etkinin şeffaflığı" yasa tasarısına karşı binlerce kişi başkent Tiflis'te gösteri düzenledi. Polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÜRCİSTAN'DA "YABANCI AJAN" TASARISI

    Ülkedeki yabancı sivil toplum örgütlerini "Yabancı ajan" sınıfına koyacak yasa tasarı yeniden gündeme geldi, on binler sokaklara döküldü. Yasa tasarısına karşı çıkan göstericilere polis müdahale etti.

    Görüntüler Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten...

    Gürcistanda Yabancı ajan gerginliği Binlerce kişi sokaklarda

    POLİS BİNLERCE KİŞİYE MÜDAHALE ETTİ ARBEDE YAŞANDI

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi’nin parlamentoya sunduğu "Yabancı etkinin şeffaflığı" konulu yasa tasarısına karşı protestolar sürüyor. Başkent Tiflis'te toplanan binlerce kişi, Cumhuriyet Meydanı'ndan parlamento binasına kadar yürüyüş yaptı. Göstericilerin, parlamento binası önünde hükümetin düzenleyeceği bir etkinlik kapsamında kurulan ve bariyerlerle korunan sahneye girmek istemesine polis izin vermedi. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis, biber gazıyla göstericilere müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürcistanda Yabancı ajan gerginliği Binlerce kişi sokaklarda

    İktidardaki Gürcü Hayali partisi, "Yabancı etkinin şeffaflığı" yasa tasarısını ilk olarak Mart 2023'te parlamentoya sunmuştu. Tasarı, fonlarının yüzde 20'sinden fazlasını yurt dışından alan Gürcü kuruluşların "Yabancı ajan" olarak kaydolmalarını veya para cezalarıyla karşı karşıya kalmalarını öngörüyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow