Filipinler lideri Duterte: Şüphelileri bizzat öldürdüm

Skandallarıyla gündemden düşmeyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, belediye başkanlığı yaptığı dönemde şüphelileri bizzat öldürdüğünü itiraf etti.
Putin'den gazetecileri tedirgin eden sürpriz
Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Davao şehrinde belediye başkanı olduğu dönemde uyuşturucu tüccarlarını bizzat öldürdüğünü itiraf etti. Ülkenin güneyindeki Davao kentinde 20 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Duterte, kentteki suç oranlarını azaltmasıyla ün kazanmış ve ölüm mangalarına destek verdiği iddiaları nedeniyle eleştirilmişti.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İş dünyası temsilcilerine konuşan Duterte, Davao sokaklarında geceleri motosikletle dolaştığını ve polise ölümcül güç kullanabileceklerini göstermek için, şüphelileri öldürme fırsatı aradığını anlattı. Duterte geçen yıl da Davao'da adam kaçırma ve tecavüz şüphelisi üç kişiyi öldürdüğünü söylemişti.
"Katil değilim"
Ancak Duterte, son sözlerinden birkaç saat önce yaptığı konuşmada "Ben bir katil değilim" dedi.Duterte'nin geçen Mayıs'ta seçilmesinden sonra başlattığı uyuşturucuyla savaşta yaklaşık altı bin kişinin polis, gönüllüler ve paralı askerler tarafından öldürüldüğüne inanılıyor.
Pişmanlık duymadı
Filipinler lideri bu politikasından dolayı pişman olmadığını söylemiş ve "Hitler üç milyon Yahudi'yi katletti. Üç milyon uyuşturucu bağımlısı var. Hepsini öldürmekten mutluluk duyarım" demişti.
Duterte ayrıca pek çok kez insan haklarına aldırmadığını söylemiş ve seçim kampanyası döneminde, uyuşturucu şüphelilerini savunan avukatların da hedef alınabileceğini belirtmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ticaret savaşına mola: "Trump'a geri adım attıran 18 saat"
Yeni nesil ulaşım aracı: Robot at
Belçika'da IPTV için düğmeye basıldı: Erişim çöktü, ekranlar karardı
Çin'den Trump'a rest! Telefon yerine misilleme geldi: ABD ürünlerine uygulanan tarifeleri yüzde 84'e çıkardı!
'Panayır striptizcisi' demişti! Şimdilik savaş baltalarını gömdüler! 20 yıllık küslük sona erdi!