Endonezya'da uyuşturucu mahkumları için timsahlarla korunacak hapishane

Endonezya'da idam mahkûmlarını barındıracak çevresi timsahlarla korunan ada hapishanesi gündemde. Uyuşturucu karşıtı birimler tarafından hazırlanan teklif Adalet Bakanlığı'na sunuldu.
BBC Türkçe'nin haberine göre Endonezya'da uyuşturucu karşıtı birimlerden James Bond filmlerini aratmayacak bir fikir çıktı. Ülkede, idam mahkûmlarını barındıracak çevresi timsahlarla korunan ada hapishanesi inşaa edilecek.
Yerel bir haber sitesine konuşan Waeso, "Hapishaneye yerleştirebileceğimiz kadar timsah yerleştireceğiz. En acımasız timsah türünü arıyorum" dedi.
Waeso, çeşitli adaları gezip hapishaneye koruyacak en vahşi timsahları bulmak için yola çıkmaya hazırlanıyor. Narkotik Birimleri şefi timsahların insan gardiyanlardan daha başarılı olacağına inanıyor.
Waeso, "Timsahlara rüşvet veremezsiniz. Onları, mahkûmları kaçırmak için ikna edemezsiniz" diye ekledi.
Waeso, Roger Moore'un bir adadan kaçarken timsahları atlama taşı olarak kullandığı James Bond filmi 'Yaşamak için Öldür' (Live and Let Die) benzeri bir durum yaşanmamasını da umuyor.
Adalet Bakanlığı'yla görüşmeler devam ediyor
Uyuşturucu karşıtı birimlerin temsilcisi Slamet Pribadi de yetkililerin idam mahkûmları için özel bir hapishane inşa etmeyi düşündüklerini doğruladı.
Pribadi, bu hapishanelerde sadece uyuşturucu satıcılarının tutulacağını ve böylece onların diğer mahkûmları da uyuşturucu çetelerine dahil etmelerini önleyeceklerini söyledi.
Temsilci, "Narkotik şubesinin bu planla ilgili Adalet Bakanlığı'yla görüşmeleri devam ediyor" diye ekledi.
Endonezya'nın uyuşturucuyla savaşı
Endonezya dünyadaki en sıkı uyuşturucu karşıtı yasalarından birine sahip. Yaptırımların arasında uyuşturucu kaçakçılarını kurşuna dizerek idam etmek de yer alıyor.
Geçen Nisan ayında yedi yabancı uyuşturucu mahkûmunu idam eden Endonezya uluslararası bir kargaşaya neden olmuştu.
Fakat Devlet Başkanı Joko Widodo, uyuşturucu satıcılarının idam cezası almasının ülkenin artan narkotik kullanımıyla savaş için kaçınılmaz bir milli görev olduğunu savunuyor.
Sıkı yasalara rağmen, Endonezya'nın rüşvetle anılan hapishaneleri uyuşturucuyla mücadeleye devam ediyor.
Mahkûmlar ve hapishane görevlileri sıklıkla uyuşturucuyla ilgili suçlarla yargılanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde mi? İşte gerilime dair 5 soru 5 yanıt...
Trump doğrudan Putin’e seslendi: “Vladimir, dur!”…
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!
Rusya'dan acı haber: Elbruz Dağı'nda 2 Türk dağcı hayatını kaybetti