hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Endonezya'da risk devam ediyor!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Endonezya'da geçtiğimiz günlerde patlayan Ruang Yanardağı'nın yarattığı tehlike sürüyor. Bölgede, kül, düşen taşlar, sıcak volkanik bulutlar ve tsunami riski gibi sebeplerle şimdilik 2 bin kişi tahliye edildi. Daha 9 bin kişinin tahliye edilmesi gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Endonezya'da yanardağ alarmı uzatıldı. Perşembe günü meydana gelen 5 patlamanın ardından Ruang yanardağındaki hareketlilik sürüyor. Yeni patlamalarla yanardağdan yükselen lav ve küller 1200 metreye kadar ulaştı.

    Yanardağın olduğu noktaya 100 kilometre uzaklıktaki uluslararası havaalanı kapalı kalmaya devam ederken, Bölgeden çok sayıda kişinin kül, düşen taşlar, sıcak volkanik bulutlar ve tsunami riski gibi sebeplerle tahliyesi sürüyor. 11 bin kişinin tahliye emri verilmişti, ancak henüz istenen sayıya ulaşılamadı.

    Endonezyada risk devam ediyor

    Yetkililer, 1871 yılında benzer bir şekilde, yanardağın bir kısmının suya doğru çökmesinden, bunun da tsunamiye sebep olmasından endişe duyduklarını dile getirdi. En yüksek seviye olan 5'e yükselen bölgedeki alarm durumu yüksekliğini korurken, Volkanın 6 kilometre yanına yaklaşma yasağı da devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow