hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

    Bakan Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
    expand
    KAYNAK DHA, İHA

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslamabad temasları çerçevesinde Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan temaslarını sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde geldiği başkent İslamabad’da Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü.

    Fidan ayrıca Pakistan Senato Başkanı Yousuf Raza Gilani, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

    Bakan Fidan, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile yaptığı görüşmeyi takiben ortak basın toplantısı düzenledi.

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, basın toplantısında konuşmasına Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiya’ın vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek başladı. Pakistan ile tarihi dostluk ve kardeşliğe dikkat çeken Fidan konuşmasında “Pakistan aynı zamanda bizim stratejik ortağımızdır. İşbirliğimiz bölgesel istikrarı ve güvenliği de desteklemektedir. Pakistan’ın terörle mücadelesinde her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

    Bakan Fidan konuşmasında “İkili ilişkileri sadece ticari alanlarda değil, daha da yaygınlaştırarak başta savunma sanayi olmak üzere yatırımlar, bankacılık, bilim ve teknoloji, inovasyon alanları da dahil olmak üzere çok geniş bir alanda eş zamanlı olarak, kurumsal bir şekilde ilerletme konusunda prensip kararı aldık” dedi.

    Pakistan’ı bütün küresel ve bölgesel konularda desteklerinin altını çizen Bakan Fidan, “Biliyorsunuz Pakistan’ın Afganistan ile uzun bir sınırı bulunmakta, başta terör olmak üzere birçok konuda Pakistan, Afganistan’daki gelişmelerden etkilenmekte. Bu konuda neler yapılabilir, son durum nedir, bunları da etraflıca görüşme imkânımız oldu” dedi. Pakistanlı mevkidaşıyla İsrail’in Gazze’deki saldırılarını da görüştüklerini belirten Fidan, “Başkalarına sürekli insan hakları ve demokrasi dersi verenlerin bu suça ortak olmalarını kınıyoruz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow