AP'den Türkiye ile müzakereleri dondurma tasarısına onay

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği(AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye edenve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etti.
AP Genel Kurulunda salı günü görüşülen ve bugün oylanan tasarı 37'yekarşı 479 oyla kabul edildi. Oylamada, 107 üye çekimser görüş bildirdi.
Tasarıda üyelik müzakerelerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan durum ve OHAL uygulamasının getirdiğişartlar nedeniyle geçici olarak dondurulması isteniyor. Kararda, üyelik müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için OHAL uygulamasının kaldırılması gerektiği belirtilerek, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosunun darbe girişimini güçlü bir şekilde kınadığı ve Türkiye’nin sorumluları yargılama hakkının meşru olduğu vurgulandı.
AP'nin üyelik müzakerelerini sonlandırma veya dondurma yetkisi olmamakla birlikte, alınan karar AB Konseyi ve üye ülke yönetimlerine siyasia nlamda mesaj niteliği taşıyor.
Türkiye ve AB arasındaki üyelik müzakereleri konusunun, aralık ayında toplanacak AB Liderler Zirvesi'nde gündeme gelmesi bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın 1,3 milyar dolarlık katliam planı! Neden yüz binlerce baykuşu vurmak istiyor? Kongre uyardı...
Trump’tan Elon Musk’a Tesla Desteği! Beyaz Saray’da Gövde Gösterisi
Türk zırhlı araçları Estonya ordusuna güç kattı
24 saattir söndürülemedi! Zehirli kimyasal endişesi: Suyla temas ederse... Uzmanlar uyardı: Bedeli ağır olabilir!
Dünyayı kasıp kavuran yeni trend: SLEEPMAXXING! Kırmızı ışık detayı...