hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Almanya'da kimya fabrikasında patlama

Almanyada kimya fabrikasında patlama
expand

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde bulunan bir kimya fabrikasında patlama meydana geldi. Yetkililer ilk bilgilere göre 1 kişinin hayatını kaybettiğini 6 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Patlamada terör şüphesinin ise bulunmadığı açıklandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Savcı Bharara açıkladı: Zarrab'ın talebi reddedildi

Mesud Barzani'den Musul operasyonu ile ilgili son dakika açıklaması

Adana'da hakimin aracına ses bombalı saldırı

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Alman kimya devi BASF tesislerinde bugün yerel saatle 11.30'da iki ayrı patlama meydana geldi.  

Ludwigshafen limanında bulunan tesislerdeki boru hattında yapılan çalışma esnasında meydana geldiği belirtilen patlamada bir kişi hayatını kaybetti.

Belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamada, patlama nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı ve 7 kişiden haber alınamadığı bilgisi paylaşıldı. Polisten yapılan açıklamada ise herhangi bir terör bağlantısının bulunmadığı kaydedildi.

 Ludwigshafen ve Mannheim kentinden gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Muhtemel yeni patlamaları önlemek amacıyla tesislerde üretimin kontrollü olarak durdurulduğu belirtildi. Yangın nedeniyle bölge halkından evlerinde kalmaları ve kapı-pencerelerini kapalı tutmaları istendi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Havalandırma ve klimaların ise kullanılmaması tavsiyesinde bulunuldu. İtfaiye yetkilileri kentin kuzey kesiminde yoğun koku ve duman olduğunu belirttiler. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Basına yansıyan haberlere göre, BASF'nin Lampertheim tesislerinde de bu sabah saatlerinde plastik katkı maddeleri ünitesinin filtrelerinde tutuşma meydana geldi. Burada dört kişinin yaralandığı öğrenildi.Dünyanın en büyük kimya tesislerinden olan ve içerisinde üç liman bulunan tesiste 39 bin kişi çalışıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow