ABD'den Can Dündar açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby , Can Dündar ve Erdem Gül’e verilen mahkumiyet kararından endişe duyduğunu açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD'nin resmi US Embassy Turkey Twitter adresinden yayınlanan açıklamasında “ABD, gazetecilik faaliyetleri sonucu devlet sırlarını sızdırdıkları gerekçesiyle suçlu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün davasında 6 Mayıs’ta verilen mahkumiyet kararlarından endişe duymaktadır” dedi.
Can Dündar'a saldırı dış basında: Suikasttan kurtuldu''
Kirby, ABD’nin ifade özgürlüğüne olan desteğini yenilediğini ve Türk makamlarına, demokratik, açık toplumların vazgeçilmez bir unsuru olan bağımsız ve serbest bir basını desteklemeleri yönünde çağrıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’ye aralarında adil yargılama, yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğünün de bulunduğu demokrasinin temel ilkelerine dair anayasasında yer alan ve AGİT’e vermiş olduğu taahhütlere bağlı kalması yönünde çağrı da yaptı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!