ABD istihbaratı Rus uçağının bombayla düşürüldüğü düşüncesinde

ABD istihbarat çevrelerinin Mısır'ın Sina Çölünde düşen Rus yolcu uçağının bir bombayla düşürüldüğü kanısında olduğu belirtildi.
ABD Senato İstihbarat Komitesi üyesi olan Demokrat senatör Dinanne Feinstein, 224 kişinin öldüğü olayda, uçağın bir bombayla düşürülmüş olmasının "kuvvetle muhtemel" olduğunu söyledi. Feinstein, "Kesinlikle eminiz diyemem. Ama kuvvetle muhtemel" diye konuştu.
İngiltere Başbakanı Cameron: "Büyük olasılıkla IŞİD düşürdü"
Kongre İstihbarat Komitesinin Demokrat Kongre üyesi Adam Schiff ise, "Bunun bir bomba olduğuna işaret eden yeterli kanıt ve istihbarat var. Hala kati değil ama kanıt var" dedi.
İngiliz turistler mahsur kaldı
İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul ise, uçağın düşmesine bir IŞİD bombasının neden olduğu görüşünün hakim oldığunu söyledi.
Rus yolcu uçağı düştü: 224 ölü
Uçağın düşme nedeni tartışma konusu olmuştu. Önce İngiltere ve şimdi de ABD'de uçağın düşmesine bir bombanın neden olduğu kanısı güçlenirken, Rusya ve Mısır defalarca bir sonuca varmak için çok erken olduğunu söylediler.
Fransız soruşturma ekibi de hafta sonunda uçağın teknik bir arıza sonucu düşmüş olma olasılığının söz konusu olmadığına karar verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!
Mahkumlarla poz, operasyonu ifşa... ABD, Kristi Noem'i konuşuyor: "Bakan mı fenomen mi?"