ABD gemisi Yemen'de radar tesislerini vurdu

ABD ordusu, Kızıldeniz'de seyreden bir Amerikan savaş gemisinin son birkaç günde ikinci kez vurulmasından sonra, Yemen'de Husilerin elindeki bölgede bulunan üç radar tesisine saldırı düzenlendiğini duyurdu.
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, ilk değerlendirmelere göre savaş gemisine yönelen füze saldırılarında rol oynayan üç radar tesisinin yok edildiği vurgulandı. Açıklamada, radar tesislerinin İran'ın desteklediği Husi isyancıların kontrolündeki bölgede olduğu kaydedildi.
Pentagon, saldırıların Başkan Baracak Obama'nın onayıyla düzenlendiğini de bildirdi.
Pentagon Sözcüsü Peter Cook "Bu kısıtlı, nefsi müdaaa saldırıları personelimizi, gemilerimizi ve bu önemli deniz yolunda seyretme özgürlüğümüzü korumak için düzenlendi. ABD gemilerimizi ve ticari trafiği tehdit eden her türlü tehdide uygun yanıtı verecektir" dedi.
ABD'li yetkililere göre saldırı, USS Nitze destroyerinden atılan Tomahawk füzeleriyle gerçekleştirildi.
Saldırı, USS Mason gemisine en az bir füze atılmasından saatler sonra gerçekleştirildi.
Pentagon geminin savunma durumuna geçtiğini ve hasar almadığını vurguladı.
Geçen Pazar günü de USS Mason gemisine, Husilerin denetimindeki bölgeden iki füze atılmıştı.
Pentagon, her iki füzenin de gemiye ulaşamadan suya düştüğünü söylemişti.
Husi Sözcüsü ise Saba Haber Ajansına yaptığı açıklamada, herhangi bir gemiyi hedef almadıklarını vurgulamıştı.
SON DAKİKA
-
21. 36
Tarih belli oldu! Bahar havası geri geliyor: Sıcaklıklar artacak!
-
21. 30
Havacılıkta yeni kurallar: Biniş kartı ve check-in tarih oluyor
-
21. 24
Emine Erdoğan, Antalya'da lider eşlerine Anadolu'nun kültürel mirasını tanıttı
-
21. 13
ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI 12 NİSAN 2025 | Çılgın Sayısal Loto sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? Sonuç sorgulama ekranı!
-
21. 01
SON DAKİKA | Minguzzi ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
-
21. 00
Köylüler Tarafından Yaralı Halde Bulundu: Türkiye'de Nadir Görülüyor...
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun