FBI Apple'dan intikam alıyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin nasıl kırıldığını açıklamayacak. Apple, FBI'ya iPhone'un hack'lenmesi konusunda yardım etmeyi reddetmişti.
FBI'dan yapılan açıklamada, kurumun telefona giriş yöntemini satın aldığı, ancak bunun "yöntemin nasıl çalıştığı ve şifreyi kırmak için yararlanılan iPhone'daki yazılım açığının yapısı ile kapsamına dair teknik detayları kapsamadığı" belirtildi.
Kurumun bilgi ve teknoloji biriminden yetkili Amy Hess, "Bu süreç, zorunlu olarak açıkla ilgili önemli ölçüde teknik bilgi gerektiriyor. Açığın yapısı ve boyutu hakkında yeterli bilgi olmadan açık giderilemez" dedi.
FBI Direktörü James Comey, geçen hafta şifrenin kırılması için kurumun 1 milyon dolardan fazla ödeme yaptığını ve şifreyi nasıl kırdıklarının detaylarını Apple ile paylaşma konusunda henüz bir karara varmadıklarını açıklamıştı.
Chrome OS’ta Android desteği!
FBI, Şubat ayında teknoloji şirketi Apple'dan söz konusu iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep etmiş, Apple bu eylemin dünya genelindeki bütün iPhone telefonları ve kullanıcıları için gizlilik haklarının ihlali anlamına geleceği gerekçesiyle bu talebi reddetmişti. FBI, mart ayı sonunda söz konusu Iphone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını duyurmuştu.
SON DAKİKA
-
20. 01
Adana'da "reklam rüşvetleri" fezlekesi
-
19. 57
"Demek herkes beni arıyo" diye paylaşım yapmışlardı! Kıskıvrak yakalandılar
-
19. 56
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Endonezya Cumhurbaşkanı'na resmi törenle karşılama
-
19. 36
Dışişleri'nden Dominik Cumhuriyeti'ne taziye mesajı
-
19. 02
Dikkat! Tarih belli oldu... Meteoroloji duyurdu: Kar geri geliyor!
-
18. 42
SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan-DEM görüşmesinin tarihi belli oldu
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA: WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? 28 Şubat 2025 WhatsApp mesajlar neden gitmiyor, erişim sorunu düzeldi mi?
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?