PÖH sözlü mülakat yerleri ve tarihleri Polis Akademisi tarafından açıklandı
PÖH sözlü mülakat bekleyişi bütün heyecanı ile devam ediyor. Başvuru işlemlerinin sonrasında sağlık kontrolleri ve fiziki mülakatlardan geçen adaylar PÖH sözlü mülakat sınavına giriş hakkı kazandı. Polis olmak isteyen adayların uzun zamandır bekledikleri mülakat tarihleri ve yerleri konusunda açıklama Polis Akademisi'nden geldi. Adaylar artık PÖH sözlü mülakat tarihi ve yerlerini öğrenebiliyorlar.
Polis Akademisi Başkanlığı, PÖH adaylarının beklediği açıklamayı yaptı. Başvuru işlemlerinin ardından adaylar sağlık kontrollerinden ve fiziki mülakatlardan geçtiler. Bu iki aşamanın ardından başarılı olan adaylar PÖH sözlü mülakat tarihleri için beklemeye geçti. Beklenen açıklama Polis Akademisi'nden geldi ve PÖH sözlü mülakat tarihleri ve yerleri açıklandı. 25 Şubat Cumartesi günü Polis Akademisi'nin internet sitesinden yayınlanan PÖH sözlü mülakat tarihlerini öğrenmek isteyenler sisteme e-Devlet şifreleri ve T.C. Kimlik Numaralarıyla giriş yapabilecekler.
PÖH mülakat tarihleri ve yerleri için tıklayın
Polis Akademisi duyurdu
Polis Akademisi'nden yapılan açıklama ile PÖH sözlü mülakat tarihleri ve sınav yerleri adaylarla paylaşıldı. İşte Polis Akademisi'nden yapılan o açıklama:
"Özel Harekat Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 19.Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Mülakat Giriş Sınavına Katılmaya Hak Kazanan Adayların Sınav Yerleri ile Tarihleri Açıklandı
Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19.Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında şahsen başvuruları kabul edilip, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı aşamasında başarılı olarak Mülakat Sınavı aşamasına girmeye hak kazanan adayların Mülakat Sınavına nerede ve hangi tarihte alınacaklarını T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.
Adaylar Mülakat Sınavına gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ve “Nüfus Cüzdanının” aslını yanlarında getireceklerdir.Ayrıca Sınav Giriş Belgesi üzerinde belirtilen sınav tarihi ile saati ve sınav yerinde hazır bulunacaklardır.
Mülakat Sınavı sonuçları daha sonra ileriki bir tarihte Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.
Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir."
Adaylar heyecanlı
Polis Akademisi Başkanlığı, 10 bin özel harekat polisi alımı yapılacağını duyurmasının ardından vatandaşların ilana ilgisi büyük oldu. Geride kalan yılın son çeyreğinde başlayan süreçte adaylar fiziksel yeterlilik mülakatına alındı. 16 Ocak 2017 Pazartesi günü fiziksel mülakatların tamamlanmasının ardından başarılı olan adaylar sözlü mülakat aşamasına dahil edilecek. Sözlü mülakat tarihleri yine ilgili kurumun internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak. Sözlü mülakat aşamasını da geçen adaylar ise eğitimlere katılmak üzere eğitim merkezlerine gönderilecekler. Normalde Polis Akademisi tarafından verilecek eğitimler 6 ay sürerken, ihtiyaç nedeniyle eğitim süreci daha hızlı ve sıkıştırılmış bir şekilde adaylara verilecek.
PÖH alımı konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında, "10 bin polis alımı yapıldı, artı 10 bin özel harekât alımı yapılıyor. Normalde bizim polislerimizin altı ay, yedi ay normal öğrenim zaman dilimleri vardır. Bir çalışma daha yaptık. Cumartesi ve pazarı da öğrenim günleri içerisine koyduk. İnşallah, 20 Martta yeni polislerimiz sahada olabilecek şekilde polis gücümüzü bir şekilde takviye etmek suretiyle öğrenim dönemini, zaman birimini biraz daha geriye çekip polis gücümüzü sahada biraz daha takviye eden bir anlayış ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.
Diğer taraftan polis adaylarının eğitimleri konusunda açıklamada bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, "Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler" dedi.
Polis Özel Harekat alımı şartları nelerdir?
Polis Özel Harekat alımı şartları 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belirlendi. T.C. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname'ye göre; özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, en az lise veya dengi okul mezunu, askerlik hizmetini tamamlamış, 28 yaşından gün almamış, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarında başarılı olan adaylar polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek. Alımlarda KPSS şartı ise aranmayacak.
Polis Özel Harekat maaşları ne kadar?
Polis maaşları da adaylar tarafından merak ediliyor. Aslında polislik mesleğinde maaşlar aynı olsa da görev yaptıkları alanlara göre tazminatlar alırlar. Maaşlardaki farklılık görev tazminatından kaynaklanmaktadır. Yine doğu ile batı arasında da tazminat farkı bulunmaktadır. Genel olarak bakacak olursak; Özel Harekat Polisi maaşı 4500 - 5000 TL aralığındadır. Çevik Kuvvet Polisi 3800-4500 TL aralığında maaş alırken, Trafik Polisi maaşı ise 3400-4000 TL civarındadır.
Nasıl PÖH olunur?
Polis Özel Harekat olabilmeniz için Polis Akademisi'nde eğitim görmeniz gerekmektedir. Bu eğitimler Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (POMEM) verilmektedir. Buralara girebilmeniz için ilanların çıkmasını beklemeniz gerekmektedir. İlanların yayınlanmasının ardından en az lise ve dengi okullardan mezunsanız ve PÖH başvuru şartlarını karşılıyorsanız PMYO'da eğitim görebilirsiniz. PMYO'da eğitime başlamanızın ardından kariyerinizin hangi alanda ilerleyeceğine karar verebilirsiniz. Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?