hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk organik oyuncak fabrikası İzmir'e

    İlk organik oyuncak fabrikası İzmire
    expand

    İzmir'de atölye koşullarında yaptığı organik oyuncak üretimiyle dünyanın birçok ülkesinden talep gören Sinem Oyuncak firması, üretimini fabrikaya taşımaya hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinem Oyuncak firması ortaklarından Yusuf Tamer, ayda 100 adet oyuncakla başladıkları üretimin şu anda 16 bin adete çıktığını ve taleplere yetişemediklerini açıkladı.
     
    Almanya, ABD ve Japonya'daki oyuncak firmalarından talepler geldiğini belirten Tamer, geçtiğimiz ay Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen Dünya Organik Ticaret Fuarı'na katıldıklarını, fuarda yeni bağlantılar kurduklarını kaydetti.
       
    Tamer, Fransa'da büyük bir firma ile görüştüklerini ve Sırbistan gibi bazı Balkan ülkeleriyle de anlaşma yapmak üzere olduklarını dile getirdi:
     
    ''Tamamı yüzde 100 organik sertifikalı ürünlerden yapılan oyuncaklarımızda kimyasal boya kullanılmıyor. Bebek ve çocuk sağlığı için tüm dünyada tercih edilmeye başlanan organik oyuncaklar, diğer oyuncaklara göre çok daha yüksek fiyatlarla satılıyor.
       
    Biz, 1980 yılından bu yana oyuncak üretimi yapıyoruz. Son yıllarda Çin malı oyuncaklar nedeniyle zor duruma düşmeye ve küçülmeye başlamıştık. Ancak organik oyuncakla şirketin ve ailemizin kaderi değişti.
     
    Nürnberg Fuarı'na katılarak firmamızı ve ürünlerimizi tanıttık. Gördüğümüz büyük ilgi ve talep üzerine Belinda Şirketler Grubu ortaklığıyla bir fabrika oluşturma kararı aldık. 2 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek fabrikamızı haziran ya da temmuzda hizmete sokmayı planlıyoruz.''
       
    Kiraz çekirdeği ve organik pirinç

    Bazı oyuncakların, içindeki fırınlanmış kiraz çekirdeği sayesinde soğutulduğunda buz torbası, ısıtıldığındaysa karın ağrısı gibi rahatsızlıklar için kullanılabildiğine dikkat çeken Tamer, organik pirinç içeren oyuncakların ise çocukların stres atması için kullanılabildiğine dikkat çekti.
       
    Türkiye'de oyuncak tüketiminin çok düşük olduğunu, ekonomik krizler ve oyuncakların yüksek maliyetleri nedeniyle çocukların ihmal edildiğini söyleyen Tamer, fiyatı üzerinde firma olarak fedakarlık yaparak ürünlerini iç piyasaya da sunmaya hazırlandıklarını kaydetti.
       
    Yaptıkları tasarım çalışmalarıyla Türkiye'de de oyuncak modası yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Tamer, ''Avrupa ülkelerinde domuz şeklindeki oyuncaklar büyük ilgi görüyor. Ülkemizde ise domuz yerine Anadolu kültürü ile özdeşleşen Denizli horozu, Sivas kangalı, Van kedisi gibi hayvanların oyuncaklarını üretmeye başladık'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow