Ergenekon'da büyük gözaltı
Ergenekon soruşturması kapsamında emekli Org. Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Org. Şener Eruygur ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay gözaltına alındı.
AKP'den ihraç edilen eski milletvekili Turhan Çömez de aranıyor.
Emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün aralarında bulunduğu 11 kişi akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a getirildi.
Adli Tıp'taki sağlık kontrollerinin ardından gözaltındaki kişiler Vatan caddesindeki Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.
Soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 7 kişi ile Antalya ve Erzurum'da gözaltına alınan 4 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamasına başlandı.
Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan zanlılar için 4 gün gözaltı süresi
alınması bekleniyor.
Sabah gözaltına alındılar
Ergenekon soruşturması kapsamında emekli Org. Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Org. Şener Eruygur ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabah erken saatlerde evlerinde gözaltına alındı.
Hurşit Tolon, Ankara'da kaldığı lojmanda gözaltına alındı.
Ankara'da bu 4 isim dışında Kemal Aydın, Neriman Aydın, Hamza Demir, ADD Kadıköy Şubesi Başkanı emekli Albay Coşkun Gürel, eski şube başkanı Birol Başaran da gözaltına alındı.
21 kişi gözaltında
"Ergenekon" soruşturması kapsamında ülke genelinde 21 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin arandığı bildirildi.
Soruşturmayı yürüten savcılık yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu Türkiye'nin çeşitli illerinde operasyon yapıldı.
Operasyon kapsamında şu ana kadar 21 kişi gözaltına alındı. Savcılık yetkilileri, İstanbul dışında gözaltına alınan bazı kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiğini, bazılarının ise yolda olduğunu söyledi.
Yetkililer, bu kişilerin "Ergenekon terör örgütünün yöneticisi olmak ya da bu örgüte üye olmak" iddiasıyla gözaltına alındığını, aynı soruşturma kapsamında 3 kişinin de arandığını ifade etti.
Öte yandan, yetkililer, "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin iddianamenin yazılmasının tamamlandığını ancak yargı organlarının kullandığı bilgisayar sistemi olan UYAP'a aktarılma işleminin sürdüğünü belirtti.
Yetkililer, iddianamenin mahkemeye ne zaman sunulacağının, son gözaltına alınan kişilerin durumlarının incelenmesinin ardından netleşeceğini kaydetti.
Ankara:
Soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 7 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Atlasjet'e ait tarifeli uçakla saat 19.35'te İstanbul'a getirilen 7kişi, Atatürk Havalimanı apronunda polis ekipleri tarafından teslim alındıktan sonra Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Sabah saatlerinde Ankara'da gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Hamza Demir, Kemal Aydın ve Neriman Aydın, buradaki işlemlerinin ardından, emniyete ait 2 minibüs ve bir otomobille İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Araçların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne girişinin ardından bu şubenin garaj kapıları kapatıldı.
Operasyon Antalya'ya ve Trabzon'a da sıçradı.
Trabzon:
Soruşturma kapsamındaTrabzon'da gözaltına alınan Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, İstanbul'a gönderildi.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde evinde gözaltına alınan Prof. Dr. Ovalı, sivil polisler eşliğinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılarak Trabzon Havalimanı'na götürüldü.
Gazetecilerin, "neden gözaltına alındığına" ilişkin sorusu üzerine Ovalı, "Bilmiyorum. Gidince göreceğiz" dedi. Ovalı, tarifeli uçakla İstanbul'a gönderildi.
Türkiye'nin tek bağışıklık tedavi merkezi olan Ati Teknoloji'nin genel müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Ovalı, daha önce de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştı.
Antalya:
Soruşturma kapsamında Antalya'da gözaltına alınan biri emekli albay 2 kişi, İstanbul'a getirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yazlığında gözaltına alınan Emekli Albay HasanAtilla Uğur ve Osman Gürbüz, THY uçağıyla İstanbul'a getirildikten sonra Emniyet'e götürüldü.
Erzurum:
Bu arada Erzurum'da gözaltına alınan 2 kişi de İstanbul'a gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Erzurum'da M.A. ile S.Y., Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahıslar, daha sonra uçakla İstanbul'a gönderildi. Gözaltına alınanların TRT muhabiri ile bir işadamı olduğu belirtiliyor.
"Savcılığın haberi yok" iddiası
Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, gözaltılardan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haberdar olmadığını ileri sürdü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ise, "gözaltına alma" talimatının soruşturmayı yürüten savcılarca verildiğini bildirdi.
AA'nın sorularını yanıtlayan Engin, bazı televizyon ve internet sitelerinde soruşturma kapsamında gözaltına alınma işleminin "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla" yapıldığı yönünde haberlere yer verildiğini hatırlattı.
Başsavcı Engin, "gözaltına alma" talimatını Cumhuriyet Başsavcısı'nın bizzat vermesinin söz konusu olmadığını ve böyle bir uygulamanın bulunmadığını belirterek, söz konusu operasyonda "gözaltına alma" talimatının soruşturmayı yürüten savcılar tarafından verildiğini ifade etti.
Operasyon kapsamında kaç kişinin gözaltına alındığının ve bu kişilerin isimlerinin sorulması üzerine Başsavcı Engin, şu aşamada ayrıntılı bilgisinin olmadığını, soruşturmayı yürüten savcılardan bilgi aldıktan sonra, gerekirse açıklama yapabileceğini söyledi.
İstanbul Valisi Muammer Güler de, gözaltıların adli bir işlem olduğunu belirterek, "Bunların tamamı Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde yürütülüyor" dedi. Güler, gözaltıların savcılığın talimatıyla gerçekleştirilen bir adli işlem olduğunu kaydetti.
Tercüman'da da arama
Polis, ATO, ADD, Cumhuriyet'in yanı sıra Halka ve Olaylara Tercüman gazetesinde de arama yapıyor. Gözaltındakilerin ev ve bürolarından alınan bilgisayar kasası ve belgeler Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
ARAMALAR
Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi:
Polislerce sabah saatlerinde evinden alındıktan sonra Davutpaşa'daki gazete binasına getirilen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin odasında yapılan arama sona erdi.
Büyükçelebi, yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından polislerce gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Polis, Büyükçelebi'nin odasındaki bazı belgelere de el koydu. Büyükçelebi'nin şubeye getirilmesi sonrası avukatları Deniz Ketenci ile Volga Gökçe de müvekkilleri ile görüşmek ve bilgi almak için emniyete geldi.
Avukat Ketenci, şubeden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, "24 saat kısıtlama kararı alınmış, kimseyi görüştürmeyecekler. Gözaltına alınma saatinden 24 saat geçtikten sonra görüşme imkanımız olacak. Bunun dışında başka bir bilgimiz yok" dedi.
Ankara Ticaret Odası:
Sabah saatlerde ATO Genel Merkezi'ne gelen çalışanlar, başkanlık katında ATO Başkanı Sinan Aygün'ün odasına emniyet güçleri tarafından girilmesine izin verilmediğini gördü. Odaya giriş ve çıkışlar yasaklanırken, ATO'ya çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
Aygün'ün evinde de polis ve jandarma ekiplerince arama yapıldı. Arama sonunda Aygün'e ait olduğu bildirilen bazı CD'ler, bilgisayar kasası ve not defterleri ekiplerce götürüldü.
Daha sonra polislerin gözetiminde evden çıkarılan ve polis otomobiline bildirilen Aygün, bir gazetecinin "Neyle suçlanıyorsunuz?" sorusunu Aygün, "Atatürk'ü sevmekle suçlanıyorum" diye yanıtladı.
Aygün, başka bir gazetecinin "Evden neler alındı?" sorusuna da "Bilgisayarıma bile el koydular" karşılığını verdi.
Evden ATO'ya getirilen Aygün, kapıda oda meclisi üyelerince alkışlarla karşılandı. Aygün, daha sonra güvenlik güçleri tarafından ATO'daki odasına çıkarıldı.
Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren aramasının sonunda Aygün'ün özel kalemindeki 4 bilgisayar kasası, 5 klasör, özel iş dosyası ve 4-5 yıllık ajandaya el konuldu.
Aygün, aramanın tamamlanmasının ardından garaj kapısında bekletilen emniyete ait bir minibüse bindirilerek, ATO'dan çıkarıldı. Aygün'ün ATO'dan götürülüşü sırasında ATO Meclis üyeleri, çalışanlar ve bazı vatandaşlar alkışlayarak, gözaltıyı protesto etti.
Aygün'ün binadan çıkarılması için ön kapı ve garaj kapısı olmak üzere iki ayrı noktada hazırlık yapıldı. Gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almak için iki ayrı kapıda bekledikleri sırada saat 15.30 civarında, Aygün garaj kapısına yanaştırılan bir minibüse bindirilerek, ATO'dan çıkarıldı.
Bu arada İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bir oda başkanının soruşturma kapsamına alınmasından dolayı üzülmekle birlikte, adaletin kısa sürede tecelli edeceğine inanıyoruz" denildi.
Atatürkçü Düşünce Derneği:
ADD'nin Batıkent'teki genel merkezinde polis tarafından yürütülen arama sona erdi.
Derneğin, Batıkent'teki yeni binasında yapılan arama, yaklaşık 10 saat sürdü. ADD Batıkent Şube Başkanı Ali Karamahmut, aramada, arşivlerindeki bütün belgeler ve CD'lerle, 8 bilgisayarın hard diskine el konulduğunu söyledi.
Karamahmut, binaya yeni taşındıklarını ve arşivlerinin dağınık olması nedeniyle aramanın uzun sürdüğünü bildirdi. Bu arada, arama sırasında, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin, derneğe "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.
Gültekin, "Ergenekon"soruşturmasının "Amerikan darbesi" olduğunu, "buna direnenleresaldırıldığını" savundu.Gültekin, aramanın kanunsuz olduğunu öne sürerek, "Hard diskleri kopyalamaları gerekir ama el koyuyorlar. El koydukları harddisklerebaşka bilgileri yüklemeyeceklerinin garantisi yok" dedi. CHP Batıkent temsilciliği yöneticileri de derneği ziyaret etti.
İstanbul'da ise, ADD Kadıköy şubesinde polisin yaptığı arama işlemi tamamlandı. Polis, ADD'nin gençlik kolları çalışmalarını içeren evraklarının da içinde bulunduğu 7 çuval ile bilgisayar hard diskini incelemek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
ADD Kadıköy Şubesi önünde toplanan dernek üyeleri, polis ekiplerinin çalışmalarını bitirmesinin ardından bir süre sloganar attıktan sonra binaya girdi.
ADD Kadıköy Şubesi Başkan Yardımcısı Emine Karakuzu, "Bu arama bizim için çokta sürpriz olmadı. Konuyu basından öğrendik ve yeni haber aldık. ADD Kadıköy Şube Başkanı Coşkun Gürel ile görüştük ve buraya geldim, şimdi içeri gireceğiz, diğer şubelerle görüşüp gelişmeleri değerlendireceğiz" dedi.
ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, "Bu olanlar belki de Danıştay olayından dikkatleri kaçırmak için tezgahlanan şeylerdir, derin komplolardır. Sürekli darbeden bahsediliyor ama içinde yaşadığımız durum darbenin dik alasıdır" dedi.
Prof. Dr. Akşin, Ergenekon soruşturması kapsamında, Emekli Orgenera lŞener Eruygur'un gözaltına alınmasıyla ilgili derneğin Maltepe'deki genel merkezinde dernek üyeleriyle basın toplantısı düzenledi.
"Şok halindeyiz" diyen Akşin, Eruygur'un sabah erken saatlerde gözaltına alındığını, derneğin Maltepe ve Batıkent'teki genel merkezi ilebir çok şubesine "baskın yapıldığını, eşya ve belgelerin tutanaksız alındığını" söyledi.
Ayşin, gözaltıların, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılmasına yönelik davayla ilgili Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklama yaptığı güne denk gelmesine dikkat çekti.
Akşin, "Bunun basit bir rastlantı olmadığı, hukukun gereklerini yerine getirmekle ilgisi olmayan bir göz dağı verme ve intikam alma operasyonu olma olasılığı, pek çok tarafsız gözlemci tarafından dile getirilmiştir. Esasen neredeyse 1 yıla varan bir süre boyunca pek çok aydının ortada herhangi bir iddianame yokken, özgürlüklerinden yoksun bırakılıyor olmaları, hukukun en temel ilkeleriyle bağdaştırılmayan bir durum oluşturmaktadır" diye konuştu.
Akşin, Atatürkçü ve ilericilerin birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini kaydederek, "Çünkü bu komplo, çok derin bir komplo. Müthiş bir şekilde tezgahlanıyor. Gazeteleri, televizyonları ele geçirerek çok karmaşık bir komplo karşısındayız" dedi.
Cumhuriyet Gazetesi:
Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın gözaltına alınmasından sonra saat 07.30 gibi gazetenin Ankara Bürosu'na gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlü ekipleri, burada bazı evrak, belge, doküman ve PC'lere el koydu. Polis, binadan saat 10.40'ta ayrıldı.
Aramanın ardından Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek ve gazetenin avukatı Mutluhan Karagöz ortak açıklama yaptı.
Arcayürek, operasyonu siyasi olarak değerlendirerek, "Şu anda Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası görülürken, çok yakınında bu tür olayların olması tesadüf değildir" dedi.
Cumhuriyet gazetesinin başta imtiyaz sahibi İlhan Selçuk olmak üzere bu ülkeyi çok sevmekten ve korumaktan başka hiçbir asli amacı olmadığını belirten Arcayürek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kuvvetleri bir araya gelse Cumhuriyet gazetesini yıldıramaz" diye konuştu.
Arcayürek, daha önce de Balbay ile telefonla görüştüğünü ve Balbay'ın "gayet sakinim" dediğini belirterek, "Birşey olmayacağını bildiği için Balbay'ın herhangi bir endişesi bulunmuyor" dedi.
Mustafa Balbay'ın üzerinde ismi yazan ajandası, "Balbay-Özkök" yazılı haber belgeleri, kişisel müzik çaları ile diğer bazı evraka tutanakla el konuldu.
Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın evinde de polis tarafından arama yapıldı.
Gazetenin Avukatı Mutluhan Karagözoğlu, "Savcılık ve mahkeme, zapt edilen her tür evrakın İstanbul'a gönderilmesini istedi. 2 diz üstü bilgisayar, bir bilgisayar kasası, CD'ler polisler tarafından tutanakla kayıt altına alındı ve İstanbul'a gönderildi" dedi.
Karagözoğlu, arama kararının mahkeme tarafından 29 Haziran'da alınmasına karşın aramanın bu tarihte gerçekleştirilmediğini, özellikle bugüne bırakıldığını savundu.
Balbay, Ankara adliyesindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Balbay, niçin gözaltına alındığı sorularına yanıt vermedi.
Balbay'ın evindeki arama sırasında bölgeye gelen gazeteci Can Dündar, basın mensuplarının "İçeride arama yapıldı herhalde. Süreci anlatabilir misiniz?" sorusuna, "Tam bilmiyorum ne yaptıklarını. Yalnızca sabah 07.00'ye doğru gelmişler. Onu öğrendim. Evde arama yapmışlar. Arama sürecinde kendisi de evdeydi. Çıkışta konuştum, 'iyiyim' dedi. 'Benim gizleyecek birşeyim yok. Her şey ortada zaten. Gidiyoruz' dedi. Zannediyorum, Adli Tıp'ta muayeneden sonra emniyet aracıyla İstanbul'a götürecekler" yanıtını verdi.
CNN TÜRK'e konuşan Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde durum şudur: Türkiye Cumhuriyeti'nin, laik, demokratik, hukuk devletinin bir İslam Cumhuriyeti olmasına karşı olan herkes çok ciddi bir tehdit altındadır. Bunun ne hukuk devletiyle ne demokrasiyle bir ilişkisi vardır" dedi.
Şişli merkeze okuyucu akını
Ankara bürosunda sabah saatlerinde arama yapılan Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkez binası okurlar tarafından ziyaret ediliyor.
Operasyon haberlerinin kamuoyuna yansımasının ardından ellerinde Cumhuriyet gazetesi nüshaları ve Türk bayrakları taşıyan okurlar, gazete binasının önünde toplandı. Bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerininde yer aldığı grup, sloganlar attı.
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Faraç, "Ben sadece Cumhuriyetin bir çalışanı olarak, Türkiye'de AKP iktidarı döneminde, muhalif kesimin sindirilmesi ve susturulmasına yönelik bir yılı aşkın süredir bazı operasyonlar yapıldığını görüyorum" dedi.
Bu arada "Biz Kaç Kişiyiz Platformu" üyesi bir grup da ellerinde Cumhuriyet gazetesi, Türk bayrakları ve platformun broşürleriyle gazete önüne gelerek slogan attı.
Platformun kurucularından Gazeteci Tuncay Özkan, operasyonun hukukun siyasallaştırılması amacıyla gerçekleştirildiğini savundu: "Bunlar, Türkiye'de AKP'nin kapatılması davasının gerçekleştiği gün yapılmıştır. Amaç, AKP'nin kapatılmasıyla ilgili olarak başsavcının yaptığı açıklamaların üstünün örtülmesidir. Ergenekon gündemi yaratılmıştır."
İzmir temsilciliği önünde protesto
Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltılara tepki gösteren grup, Cumhuriyet Gazetesi İzmir temsilciliği önünde protestoda bulundu.
Konak Meydanı'nda toplanan İşçi Partisi (İP) üyeleri, Türk bayrakları taşıyarak Cumhuriyet Gazetesi önüne kadar yürüdü. Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan grup ıslık ve düdük çalarak protesto gösterisi yaptı.
İP Öncü Kadın Kolları Şube Başkanı Pınar Gül, "Ergenekon operasyonunun" yurtdışından yönlendirildiğini iddia ederek, "Ulusalcılık terör kapsamı içerisine alınarak, vatanseverler tutuklanmaktadır. Böyle bir suç tanımıyoruz" dedi.
Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Serdar Kızık ise, "Olayın uluslararası küresel boyutu olduğunu, küresel bir güçle mücadele edildiğini" ileri sürdü.
Açıklamaların ardından protesto gösterilerini bir süre daha sürdüren kalabalık, dağıldı.
Hurşit Tolon:
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, gözaltına alındıktan sonra saat 08.45'te Ankara Adalet Sarayı'ndaki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.
Operasyon 40 ekiple gerçekleştirildi
21 kişinin gözaltına alındığı son operasyonun, 40 ayrı ekip tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Soruşturmayı yürüten savcılık yetkililerinden alınan bilgiye göre, emekli orgeneraller Eruygur ve Tolon'un yanı sıra Aygün ve Balbay'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alındığı operasyon öncesi geçen cumartesi günü, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ile bazı emniyet görevlileri, operasyona ilişkin toplantı yaptı.
Beşiktaş'taki özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu adliye binasında yapılan uzun süreli toplantıda, bugün gerçekleştirilen operasyonda hangi adreslere gidileceği, gözaltına alma ve arama işlemlerinin nasıl olacağı gibi detaylar ele alındı.
Toplantıdan bir gün sonra ise İstanbul nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden gözaltına alınacak kişilerin adreslerine ilişkin arama kararı çıkartıldı. Bu karar doğrultusunda, her biri 120 ya da 150 kişiden oluşan ve savcıların da yakından takip ettiği 40 ayrı ekip, çeşitli adreslere operasyon düzenledi.
Yetkililer, aynı operasyon çerçevesinde aranan 3 kişiyi yakalamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
İddianame henüz tamamlanmadı
12 Haziran 2007 tarihinde İstanbul Ümraniye'de Çakmak mahallesi Güngör sokakta bir gecekonduya baskın düzenlenmiş, gecekonduda ele geçirilen el bombaları ve patlayıcılarla ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.
Yaklaşık 1 yıldır süren Ergenekon soruşturması kapsamında, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 49 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.
1 yıldır tamamlanamayan iddianamenin, ortaya çıkan yeni iddialar yüzünden geciktiği öne sürülüyor. DHA, iddianamenin cuma günü tamamlanacağını duyurdu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER || Sürücüler dikkat! Sayılı günler kaldı
Turuncu kod verilmişti! Antalya'yı sel aldı: Okulun bahçe duvarı yıkıldı, 5 yıldızlı oteli su bastı!
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Lapa lapa kar geliyor! Don, tipi, buzlanma...
KENDİ ELLERİYLE YAPTI! Yatağa bağımlı 47 yıllık eşi için binanın dışına asansör
Yolda yatan köpeği ezdi: 10 saatlik kamera incelemeleri sonucu yakalandı!