Körfezi kaplayan madde denizanası çıktı

İzmit Körfezi'nde deniz yüzeyini tamamen kaplayan beyaz maddenin sırrı çözüldü. İstanbul Üniversitesi'nden uzmanlar, maddenin öldükten sonra parçalanmış bir denizanası türü olduğunu açıkladı.
İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri İşletmeciliği Enstitüsü uzmanları, Marmara Denizi'nin çeşitli bölgelerinde görülen maddeyle ilgili incelemelerini tamamladı.
Uzmanlardan Ahsen Yüksek, balıkçıların ağlarına zarar veren maddenin Marmara'da ilk kez 2 yıl önce gözlemlendiğini söyledi.
Yüksek, maddenin öldükten sonra parçalanan bir denizanası türü olduğunu açıkladı.
Denizanalarının kitlesel ölümü sonucu deniz suyunda jelimsi bir tabaka oluştuğunu belirten Yüksek, türün son yıllardaki artışının evsel atıkların denize bırakılması sonucu besin elementlerinin artması ile ilişkilendirilebileceğini vurguladı.
Çevresindeki sanayi tesisleriyle kirlilikten ''nasibini alan'' İzmit Körfezi'nde, bir ay önce görülen ve zaman zaman çoğalıp azalan beyaz madde, dün sabah deniz yüzeyini tamamen kaplamıştı.
Söz konusu maddeden örnek alan Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), bu maddenin daha önce Akdeniz ve Karadeniz'de de görüldüğünü, İzmit Körfezi'nde daha yoğun olduğunu belirtmiş, ancak tanımını yapamamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD Türkiye deprem risk haritası yenilendi! Deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
FETÖ Baskısıyla Ayrıldı, Kalbi Hep Vatan İçin Attı: Şehit Hekim Koray Arslan’ın Yarım Kalan Hikayesi
Barajlar Boş, Zaman Dar! Kuraklık Kapıda... Uzman İsim: “Geç Kaldık!”
Galeri Haber... Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşti: Patili Dosta 'Altın' Dokunuş!
SON DAKİKA! Kabine Toplantısı Beştepe’de: Gündemde Gazze, Enflasyon ve Terörle Mücadele Var