hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'liler ile polis arasında arbede yaşandı

    AKPliler ile polis arasında arbede yaşandı
    expand

    GAP Eylem Planı'na Diyarbakır'dan start veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı salon önünde polis ile AKP'liler arasında arbede çıkarken, Erdoğan'ı ellerinde yumurta ve domateslerle protesto etmek isteyen 50 kişi ise gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın konuşacağı salona davetli olanlar isim listesine tek tek bakılarak içeri alındı. Listede ismi olmayanlar ise salona sokulmadı.
     
    Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan'ın havaalanından konuşma yapacağı salona kadar tüm güzargah araç trafiğine kapatıldı.
     
    Bu arada polis, Erdoğan'ı protesto etmek için öğle saatlerine kadar ellerinde yumurta ve domatesle bekleyen yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı. 
     
    Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu önünde AKP'li görevlilerle polis arasında arbede çıktı.
     
    Tartışma sırasında polis çop kullanarak görevlileri dağıttı. Kısa süren gerginliğin ardından salonda bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırık ve İskan Bakanı Faruk Özak dışırıya çıkarak olay hakkında bilgi aldı.
     
    Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu önünde bir grup TEKEL çalışanı seslerini duyarmak için toplandı.
     
    "Demokrasi mücadelenizde yanınızdayız', "tütün ekimi devam etmelidir", "tütün demek günde 112 bin geçimi demektir", "yaprak tütünler Tarım Bakanlığı'na bağlansın' yazılı diye pankart açan yaklaşık 40 TEKEL çalışanı sık sık Başbakan Erdoğan lehine solgan attı.
     
    Bir grup AKP'lı kadın ise Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu önünde toplanarak Türkçe ve Kürtçe, "Sensiz olmaz Erdoğan", "Gözlerine kurban olayım", "Seni çekemeyen anten taksın", "Türk-Kürt kardeştir", "İrademizi de iktidarımıza da sahip çıkacağız" "Vış egemenlik yargınınmış" yazılı dövizler açarak Başbakan Erdoğan'ın gelişini bekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow