hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da TEKEL eylemi: 4 kişi yaralı

    Adanada TEKEL eylemi: 4 kişi yaralı
    expand

    Adana'da TEKEL Sigara Fabrikası'ın özelleştirilmesini protesto için yürüyen işçi sendikaları üyeleri ve işçiler D-400 Karayolu'nda trafiğin akışını engelleyince polis müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yolu kapatan eylemcilerle tartışan polis cop kullanırken eylemcilerin de ellerindeki bayrakların sapıyla karşılık vermesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü.
     
    TEKEL'in özelleştirilmesini protesto için yürüyüş yaparken yolu trafiğe kapatan Adana Tekel Sigara Fabrikası işçilerini polis cop ve biber gazıyla  dağıttı. Arbedede 4 işçi, 4 polis memuru yaralandı.

    Tekgıda İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Başkanlığı'nın bulunduğu işhanının önünde toplanan  işçiler, 'TEKEL Adana Sigara Fabrikası'na sahip çık' toplantısı için kendilerine destek veren çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyesi bin kişiyle birlikte fabrikaya doğru yürüyüşe geçti.
     
    CHP Milletvekilleri Türk-İş eski başkanlarından Bayram Meral, Tacidar Seyhan ve Tekgıda İş Sendikası Genel Sekreteri Macit Amaç ile birlikte adliye önünden D-400 karayoluna çıkan işçiler, "Adana uyuma fabrikana sahip çık", "Ak ak dediler memleketi sattılar", "TEKEL'e uzanan eller kırılsın" sloganları atarak yürüdü.
     
    Polis, Tekel Fabrikası yakınlarında yolu trafiğe kapatmak isteyen işçileri uyardı. Uyarıya karşın yolu kapatmaya çalışan işçiler ile polisler arasında kısa süreli itişme yaşandı.
     
    Polisin müdahalesi sonucu kaldırımdan yürüyerek fabrika önüne gelen işçiler burada yolu kapattı.

    Polislerin yolu açmaları konusunda yaptığı uyarıya işçilerden birisinin, "PKK'lılara bile bu kadar kötü davranmıyorsunuz" demesi üzerine arbede çıktı.
     
    Çevik Kuvvet ve sivil polis memurları, yolu açmak için cop ve biber gazı kullanarak işçileri dağıtmaya çalıştı.
     
    CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan işçileri ve polisleri yatıştırmaya çalışırken, yaklaşık 10 dakika süren arbedede 2'si kadın 4 fabrika işçisi ile 4 polis memuru yaralandı.
     
    Polislerin işçileri dağıtıp yolu açmasının ardından yaralılar çeşitli hastanelere götürüldü. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow