hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Enerji Verimliliği' Meclis gündeminde

    Enerji Verimliliği Meclis gündeminde
    expand

    Meclis, cumhurbaşkanı seçim takvimi yaklaşırken, yine yoğun bir haftaya giriyor. TBMM Genel Kurulu’nun bu haftaki önemli gündemi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Enerji Verimliliği Kanunu olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genel Kurul, bu hafta saat 10 Nisan Salı günü 15.00-20.00, 11 Nisan Çarşamba 14.00-20.00 ve 12 Nisan Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.
     
    Komisyonda aynen benimsenen Enerji Verimliliği Kanunu, enerji verimliliği çalışmalarının ülke genelinde ilgili kuruluşlarca etkin olarak yürütülmesi, sonuçlarının izlenmesi ve koordinasyonu amacıyla Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu oluşturulmasını öngörüyor.
     
    Endüstriyel işletmeler tarafından sunulan ve onaylanan, geri ödeme süresi en fazla 5 yıl ve projede belirlenen bedelleri en fazla 500 bin YTL olan uygulama projeleri, bedellerinin en fazla yüzde 20'si oranında desteklenecek.
     
    Verimlilik artırıcı projeleri desteklenen tüzel kişiler, bu projelerini, işletmelerinde 2 yıl içinde uygulayacak. Bu süreyi aşan veya projesinden farklı yapılan uygulamalar desteklenmeyecek.
     
    Kan ve kan ürünlerine AB düzenlemesi
     
    Kan, Kan Bileşenleri ve Ürünleri Yasa Tasarısı, Genel Kurul’da ele alınacak.
     
    Tasarı, AB mevzuatı dikkate alınarak kan konusundaki bilimsel gelişmeleri yakınan izlemek ve gerekli bilgi akışını sağlamak üzere Kan, Kan Bileşenleri ve Ürünleri Kurulunun oluşumunu, bölge kan merkezleri, kan bağışı ve transfüzyon merkezleri kurulmasını öngörüyor.
     
    Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunda değişiklik yapan yasa tasarısı da görüşülecek. Tasarı, çalışma izin başvuru sürecini kısaltarak izinlerin mahallinde verilmesini, ulusal ve uluslararası projelerde çalışacak yabancıların çalışma izninden muaf tutuyor.
     
    Ayrıca yabancıların eş veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının kendisiyle birlikte en az 5 yıl ikamet etme koşulu da aranmayacak.
     
    Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısı ile erkek hemşirelerin hastanelerde işe alınmasını düzenleyen Hemşirelik Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinin de görüşülmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow