Emniyet Paksüt olayına "yanlış anlaşılma" dedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlenme şüphesiyle ilgili bir açıklama yaptı, "Olay yanlış anlaşılmadan kaynaklanmıştır" dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, "İddiaya konu aracın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na ait ve kendi görev alanına giren başka bir çalışma amaçlı olarak orada bulunduğunun kesin olarak anlaşıldığını" bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Paksüt'ün aracının takip edildiği ve dinlendiği şeklindeki iddialara yer veren haberler yayımlandığı anımsatıldı.
Açıklamada, 13 Mayıs 2008 tarihinde saat 12.35 sıralarında Kavaklıdere Tenis Kulübü yanında Paksüt'ün bir araçtan şüphelenmesiyle başlayan sürecin, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın söz konusu yere gitmesiyle açıklığa kavuşturulduğu ifade edildi, "Anayasa Mahkemesi Başkanvekilimiz ile yapılan görüşmede olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır" denildi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, Paksüt'ün takip edilmesi ve dinlenmesi gibi bir olayın söz konusu olmadığını belirterek, "Tamamen yanlış anlamadan ibaret bir konu" dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin konuya ilişkin sorularını cevaplarken, "Ankara Emniyet Müdürünü arıyor, kendisi oraya gidiyor ve incilemelerde bulunuyor. 'Yanlış anlama' diye bu konu izah ediliyor. Tamamen bir yanlış anlama var. Kendisinin takibi gibi bir konu söz konusu değil. Burada kapalı kalan bir konu yok. Sayın üye de dahil oradakilerin hepsi, olayın yanlış anlama olduğunu anlattılar" ifadesini kullandı.
Bakan Atalay, komisyon çıkışında gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna da, "Polisin dinlemesi diye bir şey söz konusu değil. Dün Ankara Emniyet Müdürümüzü hemen arıyorlar. O da gidiyor, araştırıyorlar. Sonunda bunun bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu birlikte tespit ediliyor. Kendilerinin de bu şekilde bir ifadeleri var" diye konuştu.
Devlet Bakanı Cemil Çiçek de, Paksüt'ün aracının takip edildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Kesinlikle izleme, takip söz konusu değil" dedi.
İddialar üzerine Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı arayarak, konu hakkında bilgi aldığını ifade eden Çiçek, söz konusu ekiplerin başka bir maksatla olay yerinde bulunduğunu ve kesinlikle olayın Osman Paksüt ile alakası olmadığını öğrendiğini söyledi.
Ortada bir yanlış anlama ve değerlendirme olduğunu ifade eden Çiçek, "Türkiye bir hukuk devletidir. Kesinlikle böyle bir şey yok. Böyle birşey yapılacaksa, hangi usule göre yapılacağı bellidir. Sayın Emniyet Müdürümüz de kendisiyle konuşmuş hemen olayın akabinde. Yapılan açıklamalardan her iki tarafın da tatminkar olduğunu düşünüyorum. Basına yansıyan şekliyle biraz farklı gibi geliyor" dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, hafta sonunda, bir aracın kendisini takip ettiğinden ve dinlenildiğinden şüphelenmiş, durdurduğu araç da polise ait çıkmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kış uykusundan uyanıp köye inen ayıyı köpekler kovaladı
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yeni Hafta ile Sıcaklıklar Artıyor: İstanbul’a Yağmur Uyarısı ve Toz Taşınımı Detayı
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesinde