hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölen PKK'lı belediyeye ait araçla taşındı

    Ölen PKKlı belediyeye ait araçla taşındı
    expand

    Kars'ın Kağızman ilçesinin kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen teröristin cenazesi Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi'ne ait ambulansla ilçeye getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik güçlerince, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında çıkan çatışmada öldürülen "Hamza" kod adlı Mehmet Sedat Binici (22) adlı teröristin cenazesi, yakınları tarafından Suruç Belediyesi'ne ait bir ambulansla dün Trabzon'dan alınarak, sabah saatlerinde Suruç ilçesine bağlı Karahöyük köyünün Gölen mezrasına getirildi.
     
    Burada Abdullah Öcalan lehine slogan atan ve aralarında çocukların da bulunduğu bir grup tarafından karşılanan teröristin cenazesi, köy mezarlığında kılınan namazın ardından toprağa verildi.
     
    Cenazeye, DTP Suruç İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Yenilmez ile teröristin yakınları katıldı.
     
    Teröristin cenazesinin Suruç'a getirilişi sırasında güvenlik güçleri 23 Nisan törenlerinin yapıldığı alanda ve cenazenin götürüleceği köyün çevresinde önlem aldı.
     
    Bu arada ilçenin DTP'li Belediye Başkanı Ethem Şahin'in cenazenin köye götürüldüğü sırada ilçe merkezinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğe katıldığı görüldü.
     
    Kars'ın Kağızman ilçesinde 20 Nisan 2008 tarihinde güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonunda aralarında Mehmet Sedat Binici'nin de bulunduğu 5 terörist ölü ele geçirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow