AK Parti Tuzla'daki işçi ölümlerini inceliyor

Tuzla tersanelerinde, 8 ayda 18 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından bazı AKP milletvekilleri harekete geçti. Milletvekillerinden oluşan 6 kişilik heyet, Tuzla tersanelerinde inceleme yapmaya başladı.
Son 8 ayda 18 işçinin ölmesinin ardından 6 AKP miletvekili, Tuzla tersanesi önünde bir basın toplantısı yaptı.
AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, "Tuzla'daki tersaneler bölgesindeki işin muhataplarıyla buluşup konuyu yerinde inceledik, onlara çözüm için katkıda bulunma ricasında bulunduk" dedi.
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de, gelecek hafta Tuzla'daki ölümlerle ilgili olarak araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.
Zafer Üskül, "İnsanların can güvenliği güvence altına alınabilmiş değil. Hem bizim komisyonumuz, hem sağlık komisyonu konuyu inceleme kararı aldı. TBMM'ye araştırma önergesi de verdik. Önümüzdeki salı günü bu önergeler de birleştirilerek görüşülecek. Muhtemelen bir araştırma komisyonu kurulacak" dedi.
Basın toplantısının ardından bazı tersaneleri gezen milletvekilleri, incelemelerin önümüzdeki günlerde de süreceğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, Adapazarı'nda yaptığı açıklamada, sorumluluklarını yerine getirmeyen tersanelere faaliyetlerini durdurma cezaları verileceğini söyledi.
Çelik, "Bir taraftan sektörü yıkıcı bir bakış açısını doğru bulmadığımız gibi diğer tarafta ölümlere, iş güvenliğini yıkıcı gelişmelere göz yummamız mümkün değil" dedi.
Tuzla'da son 8 ayda ölen işçilerin sayısı 18'e yükseldi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eşinin ilk sorusu: Ece Gürel'in bulunduğu anlarda ''Hayatta mı?'' diye sordu!
Halı saha maçı dönüşü feci kaza! Hastaneye kaldırıldılar
Bahar-Nihal Candan kardeşlerin dolandırıcılık davasında yeni gelişme! 'Herkesten para isterdi'
Türkiye'den Nahçıvan'a doğal gaz sevkiyatı başladı
15 gündür ulaşılamıyordu, mezradaki evinde donmak üzereyken bulundu