hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da "Aida" rüzgarı esecek

    İstanbulda Aida rüzgarı esecek
    expand

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği, İtalyan opera bestecisi Giuseppe Verdi'nin başyapıtı "Aida" operasının prömiyeri 10 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Aida" operasının, 10 Mayıs cumartesi günü saat 15.30'da AKM Büyük Salon'da prömiyeri, 13 Mayıs'ta ise galası yapılacak. Opera, 15 ve 17 Mayıs'ta da İstanbullu sanatseverlerle buluştuktan sonra 24 Haziran'da Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde sahnelenecek.

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle sahneye koyduğu dört perdelik "Aida" operasında, Habeşli köle Aida ile Firavun'un kızı Amneris arasında kalan Mısır ordusu başkomutanı Radames'in dramatik aşkları anlatılıyor.

    İtalyan yönetmen Gianpaolo Zennaro'nun sahneye koyduğu eserin librettosunu Antonio Ghislanzoni yazdı. Orkestrayı konuk şefler Alexandru Samoila ve Peter Valentovi'nin dönüşümlü olarak yöneteceği eserin dekorunu Erkut Uzelli, kostümleri Serdar Başbuğ, ışık tasarımını ise Bülent Darcan hazırladı.

    Koro şefliğini Gökçen Koray'ın üstlendiği eserde dönüşümlü olarak "Il Re dell'Egitto" rolünü Göktuğ Alpaşar, Barbaros Taştan, Umut Tingür, "Amneris" rolünü Anna Chubuchenco, Stare Çelebi ve Larisa Nicolaenko, "Aida" rolünü Perihan Artan, Burçin Çilingir, Evren Ekşi ve Othalie Graham, "Radames" rolünü Efe Kışlalı ve Hüseyin Likos yorumlayacak.
     
    "Ramfis" rolünü İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, Kenan Dağaşan, Zafer Erdaş ve Gökhan Ürben, "Amonasro" rolünü Gökhan Akyüz, Murat Güney ve Sedat Öztoprak, "Sacerdotessa" rolünü Gülbin Kunduz ve Binnaz Tüter, "Haberci" rolünü ise Ali Murat Erengül ve Deniz Karausta oynayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow