hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağmur altında Jethro Tull konseri

    Yağmur altında Jethro Tull konseri
    expand

    Dünyaca ünlü İngiliz grup Jethro Tull, Türklerin minik serçesi Sezen Aksu ve Serdar Ortaç... Bu üç ünlü sanatçı, İstanbul'un üç büyük konser alanını dolduran yaklaşık 16 bin kişiye unutulmaz anlar yaşattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maslak'ta bulunan İstanbul Arena, sanat yaşamının 40'ıncı yılını kutlayan "Jethro Tull" grubunu ağırladı.
     
    Dünya turnesi kapsamında Türkiye'ye gelen grup sahnede, “Thick As A Brick", “Too Old To Rock ‘n’ Roll, Too Young To Die!", “Bourée", “Aqualung", "Living In The Past", “Steel Monkey", “Locomotive Breath" gibi onlarca hit parçasını seslendirdi.
     
    Klasik müzik, caz ve folk ögelerini rock çatısı altında buluşturan İngiliz "Jethro Tull" grubu, Türk hayranları yalnız bırakmadı. Biletlerin 165 ile 38 YTL arasında satıldığı konseri yaklaşık 4 bin kişi izledi.
     
    Türk "Jethro Tull" hayranlarının büyük bir kısmı, grubun geçmiş konserlerine ait tişörtlerle gelmeyi tercih etti.
     
    Konser alanında satılan, üzerinde grubun amblemi bulunan tişörtlere de ilgi büyük oldu. 40 yıllık kariyerinde 2 bin 500 konser veren ve dünya çapında 60 milyon satan 30 albüm yapan grubun kurucusu Ian Anderson, flütü ile sahneye çıktığında kimi hayranları kendinden geçti. Konser alanında 10-12 yaş grubu arasında çocuklarında bulunması dikkat çekti.

    Sezen Aksu'ya sahnede ilan-ı aşk

    Sezen Aksu, İstanbul'un yeni konser mekanı Esenkent Rıfat Ilgaz Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı.  Sezen Aksu konserde bilinen ve sevilen eserlerinin yanı sıra yeni albümünde yer alan "İzmir'in Kızları", "Menajer", "Roman" gibi yeni eserlerini de seslendirdi.
     
    Biletlerin 112, 89 ve 45 YTL'den satıldığı konseri yaklaşık 3 bin kişi izledi. Kısa kesilmiş sarı saçları ile dinleyicisinin karşısına çıkan Aksu, bir kez daha sesi ve yorumu ile hayranlarını mest etti.
     
    Aksu'nun en oturan bir hayranı ayağa kalkarak sanatçıya ilan-ı aşk etti. Aksu'da hayranına, "tamam şekerim, konuşuruz" diye karşılık verdi.

    Serdar Ortaç'a yağmur bereketi

    Kuruçeşme Arena'da ise İstanbullular Serdar Ortaç ile coştu. 60 YTL ödeyerek konsere gelen yaklaşık 9 bin kişi, Ortaç'ın sahneye çıkmasından dakikalar sonra başlayan yağmura aldırış etmedi. Sanatçının özellikle genç kız hayranları ıslanmalarına rağmen Ortaç'a hareketli müziklerde dans ederek eşlik etti. Islanmamak için kuytu yerlere kaçanlar bile hallerinden memnundu.    

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow