PKK Türkiye'den İran'a giden internet hattını kesti

Türkiye'den İran'a giden internet hattının terör örgütü PKK saldırıları nedeniyle geçen Cuma günü kesildiği ortaya çıktı.
Azerbaycan'ın Trend Haber Ajansı'na konuşan İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmut Hoşravi "iç sorunlarö nedeniyle geçen Cuma günü Türkiye'den İran'a verilen internet hizmetinin 50 gigabayt azaltıldığını açıkladı.
Hoşravi Türkiye'deki "iç sorunlarödan neyi kastettiğinin sorulması üzerine, "Türkiye'deki doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamaya benzer bir durumö diyerek terör örgütü PKK saldırısını ima etti.
İranlı bakan, Türkiye'deki durum nedeniyle İran'da meydana gelen internet kesintisinin bir süre sonra giderildiğini duyurdu.
İnternet iletişim hatları genellikle otoyollar, elektrik güç hatları, tren yolları veya petrol ve doğalgaz boru hatları gibi fiziksel rotalar üstünde inşa ediliyor.
Tren ajansı 2012 yılının Ekim ayında İran ve Irak'tan gelen doğalgaz boru hatlarının PKK sabotajı nedeniyle hasara uğraması sırasında bu ülkelere bağlanan internet hatlarının da zarar gördüğünü hatırlattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ece'nin ölümünde soru işaretleri: Paylaşımlardaki rakamların sırrı ne? Babanın korkunç şüphesi! Ormandan biri mi götürüp geri getirdi?
Öldürülen Sevcan'ın babası, evliliğine izin vermediği için kızıyla 3 ay küs kalmış
SON DAKİKA... Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! DİKKAT: Soğuk havalar geri dönüyor
Randevulaşarak kavgaya giden 19 yaşındaki genç bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti
Irak'taki depremde sınır köyünde 20 evde hasar oluştu