ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Polonya'nın ABD ile füze savunma anlaşması imzalayarak saldırılara açık hale geldiği şeklindeki Rusya'nın yorumunu reddederek, "Ruslar güvenilirliklerini kaybediyor" dedi.
Gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür yorumların "saçmalığın sınırlarında dolaştığını" söyleyen Rice, ABD'nin Polonya ile bu ülkenin güvenliğini sanki kendisinin güvenliğiymiş gibi koruyan "sağlam bir anlaşma" yaptığını savundu.
Rusların bu tür yorumlarının "akıllıca olmayacağını" belirten Rice, "Rusların güvenilirliklerini kaybetmekte olduklarını" ve "Rusya'nın Gürcistan'daki hareketlerinin bedelini ödeyeceğini" söyledi, ancak bu son sözlerine açıklama getirmedi.
Rice, "Gürcistan'daki krize rağmen Rusya ve Batı arasında yeni bir soğuk savaşın olmadığını" söyledi.
ABD'nin füze kalkanı planı çerçevesinde Polonya'ya füze savunma sistemi unsurları kurmasına olanak sağlayacak anlaşmayı imzalamak için Varşova'ya gelen Rice, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunun yeni bir soğuk savaş olduğunu düşünmüyorum" dedi.
Rice, bunun zor bir süreç olduğunu ancak zorlukları abartmamak gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Rice ve Polonyalı Dışişleri Bakanı Radek Sikorski, Rusya'nın karşı çıktığı, Polonya'da ABD füze savunma üssünün kurulmasını sağlayacak anlaşmaya bugün imza attı.
tüm haberler »