hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP'den 30 Ağustos'ta 'PKK' mesajı

    DTPden 30 Ağustosta PKK mesajı
    expand

    DTP 30 Ağustos mesajı yayınladı, mesajda 30 Ağustos kutlamasından çok Güneydoğu'da süren operasyonlara ve öldürülen 11 PKK'lının cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesine tepki vardı. DTP, "Operasyonlar sürerse rolümüzü oynayamayız" diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DTP'nin 30 Ağustos mesajında Kürtlerle Türklerin Kurtuluş Savaşı'nı birlikte verdikleri ifadesi yer alıyor ve bugün yaşananların tarihi inkar anlamına geldiği iddia ediliyor.
     
    Ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu'da süren operasyonlara tepki ifadelerine yer verilen DTP'nin 30 Ağustos mesajında, son olarak Uludere'de öldürülen 11 PKK'lının cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi eleştiriliyor.
     
    DTP son operasyonda kimyasal silah kullanıldığı iddiasına da 30 Ağustos mesajında yer verdi.
     
    Mesajında Kürt sorununun üniter yapı içinde çözümünden yana olduğunu belirten DTP'ye göre, "beklentilerin karşılanabilmesi DTP'nin rolünü oynayabilmesi için operasyonların durması şart."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow