hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kürt yönetimiyle ilişkiye hazırız"

    Kürt yönetimiyle ilişkiye hazırız
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'taki Kürt yönetimiyle ilişkileri geliştirecek adımlara hazır olduklarını söyledi.

    Türkmenistan gezisi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak politikasında yumuşama sinyali verdi.
     
    Hürriyet gazetesinden Ferai Tınç'ın haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'la ilgili açıklaması şöyle:
     
    "Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümeti ile ilişkileri geliştirecek adımlar atılabilir. Neden olmasın. Yeter ki bu yakınlaşma huzur getirsin, barış getirsin, olumlu gelişmelere yol açsın. Eğer atacağımız her adım bizim için huzur getirecekse, onlar için huzur getirecekse biz buna her zaman varız"
     
    Son dönemde Fransa ve Belçika'da bazı Kürt örgütlerine yapılan baskınları da değerlendiren Erdoğan, "ABD ile PKK terörüne karşı işbirliği çalışmalarından bazı sonuçlar almaya başladık. Olumlu gelişmeler var. Daha da başka gelişmeler olacak. Bekliyoruz" diye konuştu.
     
    "Kürt sorunu sadece PKK değil"
     
    Bu arada Irak Kürdistan Bölge Başbakanı Mesut Barzani'ye bağlı Kürdistan Demokrat Partisi, Türkiye'deki Kürt sorunun sadece PKK ile ilgili olmadığı görüşünde. Partiden dün yapılan açıklamada, sorunun siyasi olduğu belirtildi ve diplomatik çözüm önerisinde bulunuldu.
     
    Irak Kürdistan Demokrat Partisi Polit Bürosu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, konuyla ilgili görüşlerin ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston'a da aktarıldığı belirtildi.
     
    Açıklamada, Türkiye'deki Kürt meselesinin siyasi olduğu ve çözüm için askeri tehditlerin değil, barışçıl yöntemlerin kullanılması gerektiği vurgulandı.
     
    Bora Bayraktar ve Aydın Sulanç'ın hazırladığı ''Paylaşılamayan Kerkük" dosyaları hafta boyunca CNN TÜRK ekranlarında olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow