hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Mücadele sadece askeri boyutta değil"

    Mücadele sadece askeri boyutta değil
    expand

    Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, terörle savaşın sadece askeri boyutla kazanılamayacağını söyledi. Başer, "eğer tamamen askeri yönüyle bu işin bitirilmesi mümkün olsaydı, zaten biterdi" dedi.

    CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında, Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Orgeneral Başer, terörle mücadelenin ekonomik, siyasi ve psikososyal boyutu olduğunu söyledi.
     
    Başer, PKK'nın ateşkes çağrısıyla ilgili olarak da ateşkesin yanlış bir ifade olduğunu belirterek, "kabul edilebilir tek şey PKK'nın kayıtsız şartsız silah bırakmasıdır" dedi.
     
    PKK'nın siyasallaşmasına neden olacak bir çalışma içine girilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Başer, "terörün hedefindeki ülkenin yönetimi terörle mücadelede kararlılığını net bir biçimde ortaya koyarsa terör örgütü silah bırakmaya mecbur kalır" dedi.
     
    "Beni Büyükanıt önerdi"
     
    Programda, Terörle Mücadele Özel Temsilciliği'ne seçilmesi sürecini de anlatan Org. Başer, kendisinin bu görev için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından önerildiğini söyledi.
     
    Özel temsilcilik talebinin ise ABD'den geldiğini belirten Başer, "mücadeleden hemen sonuç beklemek doğru olmaz. Zaman ihtiyaç var" dedi.
     
    Hükümetin mücadele kararlığı
     
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Samanyolu TV'de yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan'ın ateşkes çağrısını yanlış bir ifade olarak niteledi.
     
    Erdoğan, ateşkesin devletler arasında olabileceğini, terör örgütünün 'ancak silah bırakabileceğini' söyleyerek, ''ateşkes ifadesi yanlış bir şey. Silahı, terör örgütünün bırakması gerekir. Temennimiz odur ki, bu silahlar bırakılır'' dedi.
     
    Abdullah Öcalan dün, PKK'lılara faksla ateşkes çağrısı yapmıştı. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de, 25 eylülde yaptığı açıklamada, PKK'nın birkaç gün içinde ateşkes ilan edeceğini belirtmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow