hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de bir er PKK tarafından kaçırıldı

    Tuncelide bir er PKK tarafından kaçırıldı
    expand

    Tunceli'de görev yapan er Coşkun Kırandi, memleketi Trabzon'a giderken Pülümür karayolunda teröristler tarafından kaçırıldı. Erin kurtarılması için operasyon başlatıldı.

    Tunceli Valiliği, dün Tunceli- Pülümür karayolu Bilgili mevkiinde PKK/KONGRA-GEL üyelerince kaçırılan Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli er Coşkun Kırandi için harekete geçildiğini açıkladı.
     
    Tunceli Valisi Mustafa Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada da ''yapılan araştırmalarda Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken memleketi Trabzon'a izinli olarak giden Coşkun Kırandi'nin terör örgütü üyelerince ormanlık alana doğru götürüldüğü belirlenmiştir'' diye konuştu.
     
    Bu arada, Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Aksu da görgü tanıklarıyla görüştü. 
     
    Tunceli-Pülümür karayolunda dün meydana gelen yol kesme olayında PKK/KONGRA-GEL mensupları 40 aracı alıkoymuş, vatandaşların para ve değerli eşyalarını alarak, asker olduğu belirlenen Coşkun Kırandi'yi beraberlerinde götürmüşlerdi.

    Hafta sonu üç şehit verildi
     
    Geçtiğimiz haftasonu ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldeside devriye görevi yapan askeri araç, PKK'lı teröristlerce yola döşenmiş mayına çarpmıştı.
     
    Patlamada araçta bulunan askerlerden 3'ü şehit olmuş, 15'i de yaralanmıştı. Aynı gün, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de arazi arama çalışmasını yürüten askerlerin mayına basması sonucu iki er yaralanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow